Jelenlegi hely

Jósika utcai Bölcsőde

Cím: 9024 Győr, Jósika u. 2.
Tel.: 96/421-038;
Mobil:06/20/520-3944
E-mail: ebijosika@wsi.hu   

IV. Számú Bölcsődei Központ   

Jósika utcai Bölcsőde   

 
A bölcsőde Győr egyik csendes kertvárosi övezetében, Nádorvárosban, helyezkedik el. Tágas, parkosított, felszerelt udvarral rendelkezik, így ideális környezetet biztosít a kisgyermekek számára. A Jósika úti Bölcsődénk a 2-es helyi járatú autóbusszal könnyen megközelíthető
.
A jogszabályi változásoknak, szakmai előírásoknak megfelelően, jelenleg a bölcsőde két csoportszobában, 20 férőhelyen fogad gyermekeket.
Szakmai munkánkat a bölcsődei nevelés - gondozás jegyében a jogszabályi előírásoknak megfelelően szakmai előírások betartásával végezzük.
A szülőkkel történő együttműködést több módon kívánjuk erősíteni. Ezt a célt szolgálja a családlátogatás, a szülőcsoportos megbeszélés, az üzenő füzet és a családokkal közös rendezvények (pl.: tökfilkó” nap, adventi készülődés, „nyuszivárás”, gyermeknap stb.)

Tárgyi feltételek: A bölcsőde két egymáshoz nem kapcsolódó egységgel működik. Maci és Katica csoporthoz különálló fürdőszoba, öltöző, előtér/babakocsi tároló tartozik. A csoportszobák világosak, tágasak, jól felszereltek. A szobák közvetlenül kapcsolódnak teraszhoz és a füvesített játszóudvarhoz. Bölcsődénk saját főzőkonyhával, a konyhatechnológiai előírásoknak megfelelően működik. A korosztály számára az étlapot élelmezésvezető dietetikus szakember állítja össze.

Személyi feltételek: A gyermekek nevelését gondozását, négy fő kisgyermeknevelő és egy fő szakmai vezető végzi. Az ő munkájukat két technikai dolgozó segíti. A konyhán egy szakácsnő és egy konyhai kisegítő dolgozik.

Szakmai program: Szakmai munkánkban elsődleges szerep jut a környezettudatos nevelésnek. Ezzel összhangban a hagyományőrző nevelés is szerepet kap. 
Célunk már ebben a korai életszakaszban a gyermekek környezet iránti tiszteletének, szeretetének kialakítása. Megvalósításában a környezetünkben lévő állatok növények gondozását vállaltuk. A bölcsőde udvarán, saját kiskert gondozása folyik, ahol a kisgyermekek személyes tapasztalatukon keresztül, nyomom kísérhetik a növények fejlődését az ültetésétől egészen a termés leszedéséig.
Az udvarunkon kihelyezett madáretetőkben télen gondoskodunk a madarak etetéséről.
Hagyományőrző nevelés keretében igyekszünk a gyermekekkel a hagyományainkat ápolni, az ünnepeket ennek jegyében megélni. Az év során több alkalommal tartunk a családok számára különféle rendezvényeket, ahol lehetőség nyílik a közös alkotásra, kikapcsolódásra, szórakozásra. Az alkotómunkák sorén igyekszünk természetes anyagokat felhasználni, ezzel is óvni a környezetünket.
Természetesen a szabad játék, a mozgásos tevékenységek, az alkotómunka, az anyanyelvi nevelés (mesék, mondókák, énekek) is napi szinten jelen vannak a bölcsődékben járó gyermekek mindennapi életében.
 
„Egy gyermek élete olyan, mint egy papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy.”

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!