Jelenlegi hely

Tanító néni jelentem - Az iskolatáska

Hogyan válasszunk iskolatáskát? Tippek kezdő és haladó szülőknek Éva nénitől!

Az iskolatáska alapdarab: a gyermek nap mint nap használni fogja, ideális esetben akár 2-4 éven át. Az iskolakezdésre beszerzendő dolgok közül az egyik legdrágább tétel, érdemes tehát alaposan megfontolni a választást. Tippek Éva nénitől:

  • Kifizetődő, ha 4 évre gondolkodtok előre: új táska vásárlásakor ne legyen „babás”,vagy „felkapott sztár-mintás” hogy 3-4 év múlva se legyen ciki a gyereknek. (Nem biztos, hogy elmondja majd neked, de tudd!)

 

  • Praktikus, ha osztott a belseje, ha hermetikusan külön tudod zárni az esőkabátot, a tízórait. Nem gyűrődik a füzet, nem lesz szamárfüles a könyv sarka, könnyebben megtalálja benne a gyerkőc a holmiját.

 

  • A tisztítására is gondolj: nem egyszer fogja megrúgni, a földön végighúzni… Jó, ha a felületét vizes szivaccsal áttörölve meg tudod tisztítani, nem kell az egészet kimosni.

 

  • Ha cipzáros, nézzétek meg, hogy a cipzár erősen, illetve duplán van-e belevarrva.

 

  • Vizsgáljátok meg a csatját is: a hagyományos, bebújtatós csatok pár hónap alatt tönkremennek.

 

  • Ha tudtok szerezni használtat, mindenképpen vegyétek szemügyre a legfontosabbakat: a háttámlája mennyire maradt ép, a vállpántja jó párnás-e még.

 

Éva néni blogjának következő részében újabb tippeket, trükköket, apró hasznosságokat olvashatsz! Addig is pihenjetek, játsszatok együtt sokat! Sok sikert minden gyermeknek és szülőjének!

Éva néni

 

Szerző: Éva - Ceglédimami