Jelenlegi hely

"Kajla útlevéllel" júliusban minden alsós kisdiák ingyen utazhat Magyarország teljes vasúthálózatán

A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésben a Magyar Turisztikai Szövetséggel 2019 nyarán nagyszabású, országos kampányt indít, melynek célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék hazájukat, ezt segítve ingyenesen utazhatnak Magyarország teljes vasúthálózatán júliusban, "Kajla útlevelükkel."

Hol vagy Kajla?

Kajla egy kis magyar vizslakölyök, aki gazdáinak sok fejtörést okoz, roppant kíváncsi és mindig elkóborol. Őt követve-kutatva Kajla minden gyermek „idegenvezetőjeként” segít a kicsiknek, hogy minél több csodát megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül.

A kampány két legfontosabb eleme 

Egy díjmentesen hozzáférhető mobil applikáció, amelyben a gyerekek játszva ismerhetik meg az ország nevezetességeit: megyénként két turisztikai desztinációt. Ezt az MTÜ fejleszti és teszi közzé a tanítás utolsó napjaiban.

A „Kajla útlevél” - A Magyar Turisztikai Szövetség, a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével a tanév vége előtt, de legkésőbb a bizonyítványosztással egyidejűleg minden magyar alsós kisdiákhoz szeretne eljuttatni egy pecsétgyűjtő kiskönyvet, a „Kajla útlevelet”, amelybe a kicsik számos turisztikai nevezetesség, mint „pecsételőhely” környékén gyűjthetnek pecséteket.

A "Kajla útlevelét" mindenki számára ingyenes, de rendkívül értékes, hiszen júliusban ingyenesen utazhatnak vele Magyarország teljes vasúthálózatán a MÁV és a GYSEV csatlakozásával.
A Magyar Posta is csatlakozott felajánlásaival, melyek a nyári szünet időtartama alatt júliusban és augusztusban díjmentesen küldhetnek képeslapot a Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal rendelkező alsó tagozatos kisdiákok. 

2019. június 13-tól minden részletet megtalálható a www.kajla.hu weboldalon. 

Forrás: arpadsuli.hu