Jelenlegi hely

Újabb őrület a láthatáron a gyerekeknél: Fidget Spinner, most komolyan nekem is kell venni?

Újabb őrület a láthatáron. A fiam minap az iskolából úgy jött haza, hogy neki mindenképpen kell egy Fidget Spinner. Mondom mi? Nem is értettem, hogy mit mond, aztán vadul magyarázta, hogy olyan, ami 3, de 1 és pörög és mindenki imádja, természetesen a tanárokon kívül... na mondom helyben vagyunk, egy újabb ok lesz egy beírásra.

Másnap mentünk a zeneiskolás vizsgára és ott szembesültem vele, hogy mi is ez, valahogy egy csomó gyerek kezében volt, és akinél még nem, az pedig rágta a szülő fülét, hogy ha jól sikerül a vizsgája - mintha nem tudna jól sikerülni egy zeneiskolás vizsga - akkor vegyenek neki is egyet, és valahogy minden gyerek tudta, hogy a kínaiban a legolcsóbb. Láttam, hogy milyen élvezetet nyújt a gyerekeknek és én is rámondtam az áment.

Rá kell jönnöm, hogy a gyerekeknek mindig kell egy őrület, amiért hódolhatnak, amivel versenghetnek, amivel egymást szórakoztathatják. Aztán amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is múlik és jön az újabb hülyeség. Emlékszem mikor még a gumi karkötő készítés volt a sláger, folyamatosan azokért jártunk a boltba, újabb és újabb színek után kutatva. Aztán jött a focis kártya, na azzal kezdett teljesen megőrjíteni, mert miután már volt több száz és ő egy bizonyos kártyát keresett, amit tutira vettem, hogy nem lesz benne az elkövetkező 50 csomagba sem, leállítottam a focis kártya vásárló projektet. De emlékszem még a kis Mighty Beanz őrületre is, mindegyik el volt nevezve és név szerint kellett napokig keresgélnünk, ha egy-egy eltűnt a lakásban.

Amint egy iskolai osztályba bekerül az első prototípus az aktuális divatjátékból, az azonnal kell a többieknek is, eleinte azért, hogy ők is menők legyenek, később szinte kötelező lesz, mert akinek nincs, az lemarad a többiektől. Legalább is ők így érzik, a szülők pedig kénytelenek engedni a nyomásnak, mivel ezek a dolgok önmagukban nem nagy értékűek, így gyorsan beleesünk abba a hibába, hogy jó veszek egyet, aztán még egyet és még egyet és még egyet…

De ha a másik oldalt nézzük, miért is ne vennénk meg, addig se az okos kütyük körül lebzsel a gyerek.

De nézzük mi is ez a Fidget Spinner? Ez egy stresszoldó csapágyas pörgettyűs játék, amivel rengeteg, klassz trükköt lehet csinálni, csak kitartás és gyakorlás kell hozzá. De hogy a gyerekek miért szeretik, vagy mi a titka ennek az egyszerű dolognak, azt tőlük kell megkérdezni. És persze ez sem az a játék, amivel majd 1 darabbal beéri a gyerek, mert ha van kék, akkor kell fehér, ha van fehér, akkor kell az arany és így tovább, és biztos jönnek majd a Batmanes, Violettás és különböző grafikájú, vedd meg anyu kérlek verziók is.

Talán az ovis szülők ettől a játéktól mentesülnek, bár lehet, hogy már az oviban is felütötte a fejét, de aki még nem tudja, hogy mi az a Fidget Spinner, az ebben a videóban megnézheti:

Makai M.