Jelenlegi hely

Újabb őrült kihívás - forró vízzel öntik le magukat és egymást

Az internet és a közösségi oldalak mindannyiunk életének része. Sokszor jóval nagyobb mértékben, mint gondolnánk. Mindenképp rengeteg hasznos információt megtudhatunk a segítségével: biztosítást köthetünk, szinte akármit megrendelhetünk, akár külföldről is, valamint bármelyik pillanatban elérhetőek lehetünk a világ bármely pontján, ami a kommunikáció szempontjából végtelen lehetőséget jelent.

Mindemellett számos olyan kezdeményezésről hallani nap, mint nap, ami már túlmutat a normalitás határán.

Kezdjük a Kylie Jenner kihívással, ami arról szólt, hogy a fiatalok hogyan tudnak maguknak olyan szájat varázsolni, mint amilyen Kylie-nak van.

De ha tovább megyünk, akkor ott volt a Kék Bálna jelenség, ami parancsra végrehajtott öngyilkossági kísérleteket foglalt magában, bár a jelenség körül sokszor több volt a pánik és a hazugság, mint a valóság. A lényeg, hogy láthattuk, mekkora ereje van a közösségi hálónak, hisz félelmetes, ahogy valakik ennyire meg tudják vezetni különösen a fiatal korosztályt.

Az igazság az, hogy sokszor a média sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít egy-egy dolognak, mint valójában kellene, ráadásul sokszor tévesen, ezzel főleg a szülőket felbújtva és pánikba ejtve. Így a körforgás alapján végül mindenki pánikba esik, és sokkal nagyobb tragédiát feltételeznek, mint ami a valóság.


Azonban most itt van egy újabb őrültség, amire szeretnénk azoknak a szülőknek a figyelmét felhívni, akik eddig még nem hallottak róla: ez a Hot Water Challenge. A kihívás tulajdonképpen 2014-ben kezdődött el, de most valahogy újra népszerű kezd lenni. Arról szól, hogy öntsünk magunkra, vagy egymásra forró vizet, vagy igyuk meg, üljünk bele. Úgy tűnik, bármilyen formáját képes kipróbálni a fiatal korosztály. Néhány esetben tréfából leöntötték a barátaikat, majd az eseteket kórházi kezelés követte, ahol sokszor olyan súlyosak a voltak a sérülések, hogy az áldozatok életéért küzdöttek az orvosok.

Mindenképp jó, ha gyermekeinkkel általánosságban beszélgetünk arról, hogy a forró víz súlyos következményekkel jár.