Jelenlegi hely

Legyél te a pécsi advent fényfestője!

Pályázat típusa: rajzpályázat
Korosztály:

 • I. korcsoport: óvodások
 • II. korcsoport: 6–10 éves tanulók
 • III. korcsoport: 11–14 éves tanulók

Beküldési határidő: 2020. november 20. 24.00 óra

Az Advent Pécs épületfestő gyerekrajz pályázata

Az Advent Pécs és a Zsolnay Fényfesztivál közösen épületfestő rajzpályázatot hirdet, hogy a téli, adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét.

Ezúttal gyerekeket hívunk alkotásra, hogy egy látványos épületvetítés keretében megmutathassák kreativitásukat, fantáziájukat és ügyességüket.

A rajzok elkészítéséhez egy mintasablont biztosítunk, ennek segítségével kell megrajzolni az alkotásokat, melyekből egy előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet választunk ki.
A legszebb rajzokat Advent 2. és 3. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítjük a pécsi Vizuál Tipp csapatának segítségével, így azokat a nagyközönség hatalmas méretben tekintheti meg.


A pályázat témája

Az előválogatás során kiemelten értékeljük azokat az alkotásokat, amelyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét.

Javasoljuk, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés minél látványosabb lehessen.

A pályázatra az épület (Gázi Kászim pasa dzsámija, hivatalos felszentelt nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom) szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló, azokat tiszteletben tartó alkotásokat várunk.


Korosztályok

A pályázatra három korosztályban lehet nevezni:

 • I. korcsoport: óvodások
 • II. korcsoport: 6–10 éves tanulók
 • III. korcsoport: 11–14 éves tanulók

A pályázás módja

Személyi és jogi feltételek:

 • 4–14 éves korig minden természetes személy pályázhat
 • A pályázatra egyénileg lehet nevezni, szülői és tanári segítség természetesen igénybe vehető


Technikai feltételek, javaslatok, hogy jól használd ki az épületfestés speciális körülményeit:

 • A rajzok készülhetnek bármilyen eszközzel, lényeg, hogy minél színesebbek és telítettebbek legyen. A szebb látvány elérése érdekében ajánljuk a vízfesték, filctoll vagy tempera használatát. Lehetőség szerint ne maradjon üresen fehér terület az épületen, hacsak nem szándékod kiemelni ezzel részleteket.
 • Az épület vonalain kívülre ne rajzolj, ezek a részek nem tudnak megjelenni a vetítésen.
 • A pályaművek elkészítéséhez az Advent Pécs honlapjáról (adventpecs.hu) letöltött sablont kell használni, melyet A3-as méretben javasolunk kinyomtatni, így könnyebb megrajzolni az apróbb részleteket is (nyomtatáskor válasszuk a kép méretezésénél a nyomtató margóihoz igazítást).
 • Előre kinyomtatott A/3-as sablonokat korlátozott számban a Zsolnay Negyedben található Zsolnay Infopont&Shopban (Pécs, Felsővámház u. 52.) is elérhetővé teszünk, melyek átvehetőek nyitvatartási időben (keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között).

A pályázat beadásának feltételei:

 • Minden jelentkező csak egy alkotással indulhat a pályázaton.
 • A pályaműveket szkennelve, minimum 300 dpi felbontásban, jpg vagy pdf formátumban várjuk a gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre.
 • Lehetőség van személyes leadásra is, ennek helyszíne szintén a Zsolnay Negyedben található Zsolnay Infopont&Shop (keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között). Személyesen csak A/3 méretű pályázat leadására van lehetőség.
 • A pályázatnak a megadott címre a megadott határidőig be kell érkeznie.
 • A sablonon kért minden adat kitöltése szükséges, kérjük, ezt nyomtatott betűkkel töltsétek ki.


Elbírálás, szavazás

A pályázatokból egy előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet a szervezők digitalizálnak. Az épületre kivetített és befotózott alkotásokat ABC sorrendbe rakjuk, galériákba rendezzük, így töltjük fel az adventpecs.hu rajzpályázattal kapcsolatos oldalára.

Minden korosztályban 6-6 művet fogunk díjazni, 3 díjat a közönség, 3 díjat pedig egy szakmai zsűri ítél oda.

Szavazatok gyűjtésére december 9. 17.00 órától december 18. 17.00 óráig lesz lehetőség.

Egy IP címről csak 1 szavazat adható le.

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés december 19-én 17.00 órától lesz a vetítés helyszínén, melyet online közvetítünk. További részletek honlapunkon, illetve az Advent Pécs hivatalos Facebook oldalán.

A díjakat postai úton küldjük ki.

A nyertesek névsorának közzététele

A korcsoportonkénti első 3-3 helyezett neve december 19-én 20.00 órától az www.adventpecs.hu oldalon, illetve az Advent Pécs Facebook oldalán megtekinthető.


Szerzői és felhasználói jogok

 • A pályázat benyújtója megőrzi a pályamunkák tekintetében a személyhez fűződő szerzői jogait.
 • A pályázat benyújtója a benyújtással korlátozástól mentes felhasználási jogot biztosít a ZSÖK NKft. részére, aki a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, azzal, hogy a felhasználás során köteles a pályázó nevének feltüntetésére.
 • A pályázat benyújtója a benyújtással hozzájárulását adja ahoz, hogy a ZSÖK NKft. a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában sokszorosítsa, valamint nyilvánosságra hozza, illetőleg megjelentesse, és ennek érdekében a ZSÖK NKft. számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot engedélyez azzal a feltétellel, hogy a ZSÖK NKft. a pályázó nevét minden megjelenés esetén köteles feltüntetni.


Határidők

Pályázat kiírásának időpontja: 2020. november 3.

Pályázat beküldésének határideje: 2020. november 20. 24.00 óra

Alkotások bemutatásának időpontja: 2020. december 4–6. és december 11–13. 17.00–20.00

Nyertes alkotások bemutatása: 2020. december 19. és 20. 17.00–18.00

Közönségszavazás időtartama: 2020. december 9. 17.00 órától december 18. 17.00 óráig

Eredményhirdetés időpontja (online közvetítjük): 2020. december 19. 17.00

További információ

További kérdés esetén írj az alábbi e-mail címre, vagy keresd weboldalunkat:

Forrás és további info

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére