Jelenlegi hely

Önbizalom, önértékelés, önbecsülés - Uzsalyné Pécsi Rita (PhD) neveléskutató

Az önbizalom hiánya ma már tömegbetegség, pedig az önbecsülésnek
2022. NOVEMBER 30., SZERDA, 18:30–20:00
Helyszín: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium

Az önbizalom hiánya ma már tömegbetegség, pedig az önbecsülésnek – minden erre vonatkozó kutatás szerint – lényegesen nagyobb szerepe van a személyiségfejlődésben, mint az intelligenciának vagy a tehetségnek.

Az önbecsülés kulcsa és hajtóereje nagyrészt az érzelmi intelligencia, melynek meghatározó elemei: a kudarctűrés, rugalmasság, saját érzéseim felismerése és kezelése, a kapcsolati készség, döntésképesség stb.

Az önbizalomra, önbecsülésre nem lehet bérletet váltani az óvodában, azt minden életkorban erősíteni kell - és lehet. Ennek módjairól szól az előadás.

Az alapvető cél a mások ítéletétől független önbecsülés kialakulása: Hiszen „Az tud másokat szeretni, aki önmagát szereti!” (Arisztotelész)

Az előadás helyszíne: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Díszterme

A belépés ingyenes.

Életrajz:

Uzsalyné Pécsi Rita PhD; neveléskutató

Apor Vilmos Katolikus Főiskola főiskolai tanár, karnagy

“A nevelés az Élet szolgálata” – ezt vallom, ennek módjait kutatom, keresem feleségként az önnevelésben, anyaként, tanárként és neveléskutatóként is. (Férjem Uzsaly Zoltán, 4 felnőtt, már szintén családos gyermekünk, 5 unokánk van)

Mindezt leghitelesebben és legelevenebben Josef Kentenich (a katolikus Schönstatt nevelési és családmozgalom alapítója) Organikus Pedagógiájában találtam meg. 1992 óta tartozunk a Schönstatt családmozgalomhoz.

Neveléskutatóként a személyiség hatékony fejlesztése, az érzelmi intelligencia humán tőkévé alakítása érdekel. Legjobban tehát az, hogy hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjunk át. Ezért tanultam és tanítottam zenét, retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, általános és szakdidaktikát, nevelés- és módszertant is, és hasonlóképpen nevelési, önnevelési, életvezetési témájú előadásokkal járjuk férjemmel az országot, évente több száz előadást tartok országszerte és határainkon túl.

Az oktatás szinte minden szintjén dolgoztam; óvodát, iskolát alapítottam és vezettem; Taneszközöket írtunk édesapámmal (Kulcs a muzsikához); művészetpedagógiából doktoráltam.

Jelenleg is a felsőoktatásban és a felnőttképzésben dolgozom, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán kívül különböző egyetemeken, főiskolákon általános módszertant, pedagógiát és az Organikus Pedagógiát tanítom leendő pedagógusoknak, vezetőknek.

Amatőr egyházi kórust vezetek Pécsett, a Bárdos Kórussal a Bazilikában minden vasárnap reggel 8 órakor éneklünk.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére