Jelenlegi hely

Győr-Arany János Általános Iskola

Cím: 9024 Győr, Örkény István u. 4-6.
Tel.: 96/431-044
E-mail: titkarsag@aranyj-gyor.sulinet.hu

Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Német Nemzetiségi Általános Művelődési Központ, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,  Arany János Általános Iskola
 
Iskolánk 1989-ben nyitotta meg kapuit Marcalváros II. városrészben.
Tárgyi feltételeink az átlagosnál jobbaknak mondhatók. Modern, tágas, jól felszerelt épületben, esztétikus környezetben várjuk az iskolát választó leendő első osztályosokat.
 
Oktató-nevelő munkánk jellemzői:
 
1. Fontosnak tartjuk, hogy az idejáró gyermek kiegyensúlyozott, nyugodt légkörben megfelelő alapokat kapjon. Alapelvünk az egyénre szabott, differenciált bánásmód. Az olvasás tanítása az eddigi tapasztalatok alapján szótagoló módszerrel történik a helyesírás megalapozása érdekében.
 
2. Két tanítási nyelvű képzés, ahol német vagy angol nyelv választható, amit a hagyományos tárgyak mellett emelt óraszámban tanítunk, illetve néhány tantárgyat /rajz, testnevelés, technika/ magyar és a választott idegen nyelven is.Tanévenként több mint 300 órában tanulhat térítésmentesen az ide jelentkező.
 
3. Már első évfolyamtól várjuka sportosztályra jelentkező tanulókat, akik úszásban és heti 4 testnevelés órában részesülnek. Megismerkednek az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szivacskézilabdázás alapjaival.
 
4. Nagy súlyt helyezünk az informatika tanítására, internet vonallal, korszerű gépekkel felszerelt számítástechnikai szaktantermekkel rendelkezünk.
 
5. A szülők és a tanulók érdeklődésének megfelelően sikerrel oktatjuk a néptáncot, színjátszást, furulyát, sakkot, cselgáncsot. A lányok körében nagyon vonzóak és látogatottak a kötélugrás, majorette, a fiúknál a labdarúgás.
 
6. Tanórán kívüli tevékenységünk sokrétű: napközis szakfoglalkozásokat, tehetséggondozó foglalkozásokat, tanulószobai órákat, reggeli ügyeletet, szakköröket, tanfolyamokat szervezünk széles skálán, érdeklődés szerint, utóbbiakat elsősorban ének- és zeneoktatás, képzőművészet, kézművesség területén.
Intézményünkben működik a Liszt Ferenc Zeneiskola kihelyezett tagozata.

Honlap: http://www.aranyj-gyor.sulinet.hu/

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!