Jelenlegi hely

Győr-Arany János Általános Iskola

Cím: 9024 Győr, Örkény István u. 4-6.
Tel.: 96/431-044
E-mail: titkarsag@aranyj-gyor.sulinet.hu

Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Német Nemzetiségi Általános Művelődési Központ, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,  Arany János Általános Iskola
 
Iskolánk 1989-ben nyitotta meg kapuit Marcalváros II. városrészben.
Tárgyi feltételeink az átlagosnál jobbaknak mondhatók. Modern, tágas, jól felszerelt épületben, esztétikus környezetben várjuk az iskolát választó leendő első osztályosokat.
 
Oktató-nevelő munkánk jellemzői:
 
1. Fontosnak tartjuk, hogy az idejáró gyermek kiegyensúlyozott, nyugodt légkörben megfelelő alapokat kapjon. Alapelvünk az egyénre szabott, differenciált bánásmód. Az olvasás tanítása az eddigi tapasztalatok alapján szótagoló módszerrel történik a helyesírás megalapozása érdekében.
 
2. Két tanítási nyelvű képzés, ahol német vagy angol nyelv választható, amit a hagyományos tárgyak mellett emelt óraszámban tanítunk, illetve néhány tantárgyat /rajz, testnevelés, technika/ magyar és a választott idegen nyelven is.Tanévenként több mint 300 órában tanulhat térítésmentesen az ide jelentkező.
 
3. Már első évfolyamtól várjuka sportosztályra jelentkező tanulókat, akik úszásban és heti 4 testnevelés órában részesülnek. Megismerkednek az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szivacskézilabdázás alapjaival.
 
4. Nagy súlyt helyezünk az informatika tanítására, internet vonallal, korszerű gépekkel felszerelt számítástechnikai szaktantermekkel rendelkezünk.
 
5. A szülők és a tanulók érdeklődésének megfelelően sikerrel oktatjuk a néptáncot, színjátszást, furulyát, sakkot, cselgáncsot. A lányok körében nagyon vonzóak és látogatottak a kötélugrás, majorette, a fiúknál a labdarúgás.
 
6. Tanórán kívüli tevékenységünk sokrétű: napközis szakfoglalkozásokat, tehetséggondozó foglalkozásokat, tanulószobai órákat, reggeli ügyeletet, szakköröket, tanfolyamokat szervezünk széles skálán, érdeklődés szerint, utóbbiakat elsősorban ének- és zeneoktatás, képzőművészet, kézművesség területén.
Intézményünkben működik a Liszt Ferenc Zeneiskola kihelyezett tagozata.

Honlap: http://www.aranyj-gyor.sulinet.hu/

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Ugrás az oldal tetejére