Jelenlegi hely

Kicsi a bors: Omlós egyben sült hús zöldséges tócsnival gyorsan

Ennétek egy igazán omlós, szaftos egybesült karajt? Csináljátok meg!

Az epizód, melyben a gyermek nyers húst akar enni, és megdobja az anyját egy kaviccsal. Az epizód, melyben színre lép a rettegett robotgép, a Led Zeppelin, valamint egy gyermekrablás erejéig szeretett Anyósom, Nama, valamint drága barátaim, Jita és Nóji.

Ismerd meg a két főszakácsot! Katt ide az interjúhoz!


FB/Kicsi a bors

RECEPT

OMLÓS EGYBESÜLT KARAJ
1 kg karaj
10 szem aszalt szilva
5 gerezd fokhagyma
friss rozmaring
só, bors, kakukkfű
csilis-mézes fűszer
méz
olaj

A karajba irdalj kis bugyrokat, nyomd bele az aszalt szilvát, a fokhagymát és a rozmaringot. Fűszerezd. Pár percig pirítsd, hogy guszta kérge legyen. Tedd sütőtálba, önts alá vizet, vagy fehérbort, hogy ne száradjon ki. Én még le is takartam fóliával, amit az utolsó fél órára levettem. 90 percig süsd. Omlós, puha és szaftos lesz különleges ízekkel. Főleg, ha szilva chutneyt is öntesz mellé.

ZÖLDSÉGES TÓCSNI (egy tócsnihoz)
Egy marék reszelt zöldség (répa, krumpli, cukkini, bármi)
fokhagyma ízlés szerint
2 ek liszt (én kukorica és rozslisztet használtam)
tojás (ez ragasztja össze)
só, bors

A zöldségeket lereszeled, tojással, liszttel, fűszerekkel összekevered, kevés olajban kisütöd. Isteni külön is valami tejfölös mártogatóssal.

- Budapestimami -

Neked ajánljuk

Kicsi a bors: Almás-zöldséges csirke grilltorony

Kicsi a bors: Töltött cukkini hajók, gyors ebéd

Azoknak, akik épp egy totyogó mellett próbálnak ebédet főzni a hétvégére, és nem tudják eldönteni, hogy sírjanak, vagy nevessenek.