Jelenlegi hely

Kicsi a bors: Szilva chutney egyszerűen

Szétszórjuk, felaprítjuk, összekeverjük, földhöz vágjuk, megsütjük, megesszük. Kövessetek minket a káosz konyhájába, ahol egyszerű és gyors recepteket mutatunk nektek minden héten. Gyerek, fakanál, rock and roll!

Ismerd meg a két főszakácsot! Katt ide az interjúhoz!


FB/Kicsi a bors

Szilva chutney
1 kg szilva vagy ringló vagy mindkettő Fél liter víz 5 gerezd fokhagyma 2 tk egész ánizs 2 k egész koriander Só, bors csili

A szilvát tedd fel főni amíg meg nem puhul. Öntsd egy szűrőbe ,(lehetőleg nagyobb lyukúba, hogy ne bénázz, mint én) majd présáld át. A héja kuka, a húsához pedig önts a léből, amiben főtt annyit, hogy az állaga legyen sűrű, de folyós. Mehetnek bele a fűszerek: az összetört koriander, ánizs, só, bors, csili ízlés szerint, és az apró kockákra vágott fokhagyma. 40 percig kell főzni, aztán fertőtlenített (kifőzött) üvegbe tölteni, és 48 órát dunsztolni. Mi természetesen másnap kivettük, de legalább megettük az összeset. Legközelebb csinálunk hozzá omlós egybesült húst, szerintem isteni!

- Budapestimami -

Neked ajánljuk

Kicsi a bors: Almás-zöldséges csirke grilltorony

Kicsi a bors: Házi müzliszelet és a pelenkázás

Őszi ihletésű házi müzliszelet pillanatok alatt. Hm...Isteni! Kicsi a bors, de erős!