Jelenlegi hely

A legjobb hintaágyak: hogyan válasszam ki a megfelelőt?

Egy kertes háznak akkor van igazán értelme, ha a kertet ki is tudjuk használni. És nem, most nem arra gondolunk, hogy ültessünk veteményest, gyümölcsfákat, és tartsunk haszonállatokat. Most a kényelmi részre helyezzük a hangsúlyt, vagyis arra, amikor nem dolgozni megy az ember a kertjébe, hanem csak úgy, élvezni a jó időt, lazítani egy kicsit.

Persze ahhoz, hogy ezt megtehessük, szükség van kényelmes kerti bútorokra is, amik minden igényünket kielégítik. Ha a komfortérzetet szeretnénk növelni a kertben, akkor egy hintaágy remek választás lehet, ugyanis ez annyiféle formában érhető el, hogy biztosan találunk olyat, ami megfelelő számunkra.

De milyen is egy jó hintaágy?

Nehéz erre a kérdésre válaszolni, hiszen mindenkinek mások a preferenciái. Vannak, akik azt szeretik, ha egy hintaágy nagy, és persze stabil, másoknak elég egy kisebb. Egyesek ücsörögni szeretnek rajta, megint mások szívesen fekszenek el a hintaágyon kényelmesen. A döntést nem szabad elkapkodni, hiszen, ha rosszul választunk, nem fogjuk tudni jól kihasználni a hintaágyunkat, mert egyszerűen nem lesz kényelmes a számunkra.

A széles kínálat tehát egyszerre áldás és átok. Jó, mert biztosan lesz olyan, ami kielégíti az igényeinket, ugyanakkor a bőség zavara megnehezíti a döntést.

Ezeket érdemes átgondolni, amikor hintaágyat választunk:

  1. Hányan használnánk? Ez igen kardinális kérdés, hiszen leginkább ettől függ a méret. Ha egyedül, vagy párban vagyunk, egy pici, kétszemélyes, ülő hintaágy is elég lehet, míg, ha többen lógnánk rajta, akkor egy igen erős, masszív, nagyobb darabra érdemes beruházni.
  2. Ülve vagy fekve? Hintaágy alatt legtöbben azt a klasszikus, pados verziót értik, amin ülve lehet óvatosan hintázni. De a fák közé köthető függőágy is tulajdonképpen egy hintaágy, amiben kényelmesen el lehet nyúlni a fák hűvös árnyékában egy meleg délutánon. Léteznek továbbá olyan típusok is, melyek szinte komplett ágyak egy állványra függesztve, hogy hintázzanak – utóbbiak tényleg kimerítik a komfort fogalmát.
  3. Mekkora hely áll rendelkezésre? Még a kertben sem végtelen a rendelkezésre álló hely, ezért érdemes előre elgondolkodni rajta, hogy mekkora hintaágy fér el – és nem csak egymagában állva, hanem hozzászámolva azt is, mekkora hely kell ahhoz, hogy hintázni tudjunk vele. Nagyon kellemetlen, amikor utólag derül ki, hogy elférni elfér ugyan, de hintázás közben folyton nekiütközik valaminek.
  4. Gyerekek is használják? Amennyiben a válasz igen, a választáskor helyezzünk különösen nagy hangsúlyt a strapabíróságra, hiszen a gyerekek alaposan kihasználhatják a hintaágy teherbírását.
  5. Milyen szintű kényelmet igénylünk? Az egyszerűbb fajták erős vászonborításúak, valamilyen párnával. Vannak ugyanakkor magasabb kategóriás darabok, amik már fotelnek is elmennének, ami a kényelmi szintet illeti. Hogy milyet választunk, az csak a saját igényeinktől, és persze a pénztárcánktól függ.

A hintaágy sokat hozzátehet ahhoz, hogy minél jobban élvezzük a kertünkben eltöltött időt, de csak akkor, ha jól választunk. Éppen ezért fontos, hogy ez egy jól átgondolt, alaposan megfontolt döntés legyen!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére