Jelenlegi hely

Győr - Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ

Cím:9022 Győr, Újkapu u. 2-4. 
Telefonszám: 96/510-380 
E-mail: titkar@prohaszka.gyor.hu 
Honlap: http://www.prohaszka.gyor.hu/

Ismertető

Intézményünk a Győri Egyházmegye fenntartása alatt működő egyházi iskola. Az iskola vezetésében és az oktatásban egyházi és hitvalló világi személyek vesznek részt. Fontosnak tartjuk megismertetni diákjainkkal a keresztény értékeket. A vallási, erkölcsi és közösségi nevelést támogatják a hittanórák, a közös szentmisék, a lelki napok, valamint az iskolalelkész tevékenysége. Szeretnénk, ha Krisztus személye és tanítása lenne iskolai közösségünk összetartó ereje, és a ránk bízott diákok támasza.

Mindkét iskolatípusban általános gimnáziumi képzés folyik. Évenként egy-egy osztályt indítunk 35-35 tanulóval. A nyelvtanulás fontosságát érezve az angol és német nyelvet emelt óraszámban (heti 4-5 óra) oktatjuk s a jelentkezők létszámától függően latin nyelv tanulására is mód van. Lehetőségként biztosítjuk a számítástechnika területén az ECDL vizsgára való felkészítést. A 11-12 évfolyamokon fakultatív órák keretében felkészítjük diákjainkat a két-szintű érettségire és a felsőfokú továbbtanulásra. A könyvtár, a szakkörök, a sportkör és kirándulások a szabadidő igényes eltöltéséhez nyújtanak segítséget. Arra is törekszünk, hogy meghívott művészek, tudósok, előadók segítségével megismertessük diákjainkkal a kultúra és művészet jeles értékeit, hogy ezáltal is sokoldalúbb emberekké válhassanak.

A távolabbi településekről érkező leányok számára kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani az iskola szomszédságában, a Szent Orsolya Rend Diákotthonában.

Összefoglalva:

 • Hat- és négyévfolyamos általános gimnáziumi képzés.
 • Angol és német nyelv oktatás emelt óraszámban.
 • Informatikából ECDL vizsgára felkészítés.
 • 11-12. évfolyamon emelt szintű érettségire való felkészítés minden tantárgyból.
 • Modern, újonnan épült iskolai könyvtár, internetes hozzáféréssel segítséget nyújt diákjainknak a tanórákra, versenyekre való felkészüléshez.
 • Délutáni sportfoglalkozások.
 • Rendszeres kirándulások, színház- és hangverseny látogatások.
 • Meghívott művészek, tudósok, előadók segítségével megismertetjük diákjainkkal a kultúra, a művészet, a közélet jeles értékeit.
 • Vallási, erkölcsi és közösségi nevelés lelkigyakorlatokon.
 • Rendszeres nyári kerékpártúrák hazai és külföldi tájakon.
 • Tanulmányi kirándulások angliai és németországi testvériskoláinkba.
 • Évente megjelenő iskolai évkönyv.
 • Hagyománya van iskolánkban a diákújságírásnak. A „MUSTÁRMAG" diákújság több alkalommal kapott különféle versenyeken első helyezést.

További információ itt :

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Ugrás az oldal tetejére