Jelenlegi hely

Mi a baj az Y-generációval? 84 után született gyerekek hibái

Én nagyon sokat agyalok ezen a mai világon, - én is mindig a gép előtt ülök, hiszen a Kecskemétimami onnan működik, grafikus vagyok az pedig szintén onnan működik csak, de ez mellett sokat nyomkodom a telefont is, bizony én is - ... Ha azt mernék mondani függő vagyok, fel lennék háborodva, hogy én, én ugyan nem!

De tényleg érzem, hogy a világ egy teljesen más irányba megy, baj lesz ebből, de nem tudom mikor fogunk rájönni, vagy majd mikor rájövünk hogy változtatunk rajta? Most még kicsik a gyerekek, sokan legyintenek, ez nem az én problémám, de bizony a technikai csodákból eredő problémáink gyorsabban elérnek minket, mint ahogy gondolnánk. 

Simon Sinek brit/amerikai író és tanácsadó beszél az ún. Y-generáció problémáiról, akik valójában rossz nevelési stratégiák áldozatai. Ráadásul egy olyan világba születtek bele, ahol a közösségi háló és a mobiltelefon jelenti a kapcsolattartási lehetőségeket, miközben a fiatalok képtelenek igazán mély kapcsolatokat létrehozni. Az 1984 és utána született gyermekek, az Y-generáció nehezen kezelhető. Önrendelkezőek, önimádóak, figyelemhiányosak és lusták és ez 4 okra vezethető vissza: nevelési hibára, a technológia nem megfelelő használatára, a türelmetlenségre és a környezetükre, amiben felnőnek.

Ez a videó komolyan elgondolkodtatott, 15 perc, bizony, kevesen fogjátok végig nézni, mert már semmire nincs időnk, türelmetlenek vagyunk, ha 1 percben nem mondja meg valaki a tutit, bele sem kezdünk. Hisz már a 3 évessel is türelmetlenek vagyunk, siettetjük az öltözéssel, hajtjuk az oviba, aztán rohanunk majd a suliba, a különórákra, nincs bepakolva a táska másnapra, nincs még megfürödve, de a telefon még mindig a kezében a gyereknek, na és persze a szülőnek is és csak veszekszik a gyerekkel, miért nem vagy még kész? És mi lesz majd ezekből a gyerekekből? Hm ez az...

Aki nem türelmetlen és van 15 perce, az nézze végig, meg fogja neki érni, nem tudod meg a tutit, de egyet biztosan tudni fogsz, mi az, amit nem szeretnél majd a gyerekedből...

 

Makai Mariann - Kecskemétimami