Jelenlegi hely

Segíts te is hangoskönyvet készíteni látássérülteknek!

A Novus egy új, nemes cél iránt küzd. Felhívásuk lényege: Segíts te is hangoskönyvet készíteni az olvasmányélményre vágyó vakoknak! Bárki jelentkezhet, lakóhelytől függetlenül. A feladat csupán annyi, hogy felolvass. Tehát ha van otthon mikrofonod, vagy egy jó minőségű okostelefonod, máris ott a lehetőség, hogy segíthess, hogy a látássérültek is hódolhassanak az olvasás örömeinek.

 

Most esélyed nyílik rá, hogy segíts a látássérülteknek olvasni. Helle Maximilian kezdeményezése, hogy hangoskönyvek készüljenek azon irodalomkedvelő vakok számára, akik nem tudnak egyszerű könyveket kivenni a könyvtárból.

Miket lehet olvasni?

Bármit olvashatsz amit szeretsz és megvan a példánya, vagy ki tudod venni a könyvtárból. Szabad kezet kapsz. Te választhatod ki azt a művet, amiről úgy érzed, hogy érdemes mindenkinek meghallgatnia. A legtöbb klasszikus már megvan nekik, a 2005 utáni könyvekre nagyobb szükség van, ám tényleg bármilyen regényt, novellagyűjteményt, verscsokrokat szívesen fogadnak. Ami még fontos, hogy a teljes kötetet dolgozd fel. Regényrészleteket sajnos nem tudnak használni, így a felolvasást mindenképp annak kell befejeznie, aki elkezdte.

Amit még tudnod kell

Ez nem pénzkereseti lehetőség, így sajnos nem tudnak díjat fizetni a felolvasóknak. Teljességgel önkéntes alapú az egész akció. Ezen kívül csak azok jelentkezését várják, akik komolyan gondolják, és a beígért könyveket tényleg felolvassák. Jelentkezni bárki jelentkezhet kortól, nemtől, lakhelytől, mindenféle nézettől függetlenül. Az egyetlen kikötés, hogy legyen mivel rögzítened a felolvasást. Diktafon, mikrofon, vagy akár egy okostelefon hangfelvevője is megfelelő lehet.

Mi történik felolvasás után?

A felolvasott könyveket CD-re írják ki, amik forgalomba nem kerülnek. Tehát teljesen legálisan működik a kezdeményezés, ugyanis kizárólag a látássérültek fogják hallgatni és használni az anyagot.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Minden kérdésedre Helle Maximilian tud válaszolni, neki írj, ha jelentkezni szeretnél a felolvasásra. Őt e-mailen vagy Facebookon keresztül tudod elérni. Egy másfél perces próbaolvasásra kell majd számítanotok. A “felvételi” csupán ennyi lenne.
A cím, ahová írhatsz: hellemaxi@gmail.com
A kezdeményezés Facebook oldalát pedig erre a linkre kattintva érheted el.
Még több információ itt: Farkas Kira Könyvtára.

Forrás: novus.gportal.hu

- Budapestimami -