Jelenlegi hely

Auxner Beatrix

Független bába, dúla

Nyugati országokban bevált szokás, hogy a várandósság, a szülés, és a szülés utáni időszakban bábák gondoskodnak a kismamákról, nem orvos végzi a terhesgondozást. A gondoskodás bábai modellje azon alapul, hogy a várandósságra,szülésre, gyermekágyra, mint természetes folyamatra tekint és egységben kezeli az anyát és a magzatot.
 
Az ő feladatuk a személyközpontú fölkészítés, konzultáció és gondozás biztosítása, fizikai és lelki támogatás a várandósság, a vajúdás és a szülés alatt, ill. a szülés utáni gondoskodás.
A várandósok ilyenkor is átesnek a szokásos rutin vizsgálatokon: Uh, vérvétel, vizeletvizsgálat...
Probléma mentes várandósság alatt azonban nincs szükség folyamatos orvosi kontrollra. A bábák feladata a komplikációk fölismerése és szükség esetén orvosi konzultáció vagy kórházi kezelés kezdeményezése.
 
A gyermekvárásban, a szülésnél, és az azt követő gyermekágyi időszakban az asszonyok általában sokkal érzékenyebbek, mint máskor, sokkal jobban igénylik az odafigyelést, megértést, együttérzést. Szükségük van megerősítésre, támogatásra, intuicióik táplálására. Nem elegendőek számukra a csupán testi kontroll vizsgálatok, szeretnék tudni mi zajlik a testükben és a lelkükben.
 
A bába, aki már maga is átélte a várandósságot, a szülést, szoptatást, mint végzett szülésznő, átlátja a testi történéseket, minden kompetenciája meg van arra, hogy mind fizikai, mind lelki gondozásban részesítse a várandóst.
 
Nálunk még nem működik ez a gyakorlat, ugyanakkor itthon is egyre inkább igénylik a leendő anyák ezt a fajta gondoskodást.
A bábai gondoskodást holisztikus szemlélettel tesszük, nemcsak a testet, a lelket is gondozzuk.
 
Szívesen válaszolok a kérdéseidre itt a fórumon (ez másoknak is hasznára válhat) de lehetőség van személyes konzultációra is.
 
Megtisztelsz bizalmaddal!
Auxner Beatrix - Bába
tel: 20-428-6747

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Ugrás az oldal tetejére