Jelenlegi hely

Refill azaz Töltsd újra!

Nem olyan könnyű a nagy nyári lazaságban és spontaneitásban környezettudatosnak lenni, pláne, ha szomjoltásról van szó. Ezen a területen próbál a környezetvédelemre fókuszálni a Refill kampány. Töltsd újra a kulacsod, akár egy étteremben, és mosolyogni fognak rád!

Azt régóta tudjuk, hogy ne vegyünk PET palackos vizet, mert szennyezzük a környezetet. Aki egy kicsit is vigyáz környezetére, teli kulacs vízzel indul reggel otthonról. Mely – vér- és hőmérséklettől függően – csak pár óráig tart. És utána? Marad az újratöltés. Ami bizony néha kellemetlen kuncsorgásnak tűnik, főleg a vendéglátóhelyeken. 

Mi az a Refill? 

A Refill projekt Bristolból indult 2015-ben, már számos angliai és más európai város is csatlakozott hozzá. Ezeken a helyeken és Magyarországon is kiváló minőségű a csapvíz, semmi okunk drága, környezetszennyező műanyag palackokban venni az ásványvizet, ha megszomjaznánk útközben.

Csak keress egy éttermet, kávézót vagy nyilvános kutat, és töltsd újra a kulacsod!

A sikeres nyugat-európai példákból merítve 2017-ben már Magyarországon is útjára indult az első Refill kampány, mellyel csökkenteni szeretnék az egy használat után szemétbe kerülő PET-palackok számát. Számos Fenntartható Vendéglátóhely és egyéb elkötelezett szolgáltató csatlakozott, ahol ingyen újratöltik a kulacsot, palackot. 

Minden olyan hely, étterem, kávézó, szolgáltató, bolt ajtaján a Refill matrica jelzi a lehetőséget, hogy szívesen újratöltik a kulacsod.

És honnan tudom, hogy merre induljak utántölteni?

A Refill Facebook oldalán tájékozódhatsz az egyre bővülő listáról. Sőt, Te is regisztrálhatod kedvenc helyedet Refill pontként!

Refill kút Debrecenben, a Liget téren (kép: Debrecenimami)

Az alábbi térképen tudod a hozzád legközelebb eső nyílvános vízvételi lehetőségeket megnézni. Köszönet a kozkutak.hu weboldal szerkesztőinek, hogy 12 éve végzik álhatatosan munkájukat, 18.000 pontot tartanak számon és követnek után!

Apropó, ugye Neked van már kulacsod?

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére