Jelenlegi hely

Győr- Kölcsey Ferenc Általános Iskola

Cím: 9024 Győr, Szent Imre u. 33.
Tel.: 96/510-600
E-mail: kolcsey_isk@kolcseysuli.hu
 

Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság,  KÖLCSEY FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA
 

Az 1929-ben alapított intézményünk Nádorváros központjában, annak zöldövezeti részében helyezkedik el. Parkosított, fajátékokkal felszerelt udvarunk és a közeli Erzsébet liget teremt lehetőséget a mozgásra, az egészséges környezetben való tartózkodásra. Kismegyeri tagiskolánkkal együtt jelenleg 803 tanulót tanítanak szakmailag jól felkészült, magasan képzett pedagógusaink.

Pedagógiai programunk kulcsfogalmai a gyermekközpontúság és a személyiségfejlesztés. Fő feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség sokoldalú kibontakoztatását, az egyénhez igazodó, személyre szabott fejlesztést. Iskolánk az alapkészségek és az alapműveltség biztos elsajátíttatásán túl kiemelt feladatként kezeli a tehetséggondozást.

Első osztályos tanulóink nyugodt, kényelmes ütemben, szótagoló módszerrel sajátítják el az olvasást, mely legközelebb áll a gyermekek anyanyelvéhez. Pedagógiai munkánk során többnyire az Apáczai Kiadó tankönyveivel és interaktív tananyagaival dolgozunk. Több tantermünk is interaktív táblával felszerelt, melyek használatával biztosítjuk a tananyagokba beépülő informatika oktatását, valamint az élményszerűbb, szemléletesebb oktatást.

Kiemelt feladatunknak tekintjük az idegen nyelvek (német, angol) oktatását. Alsó tagozatos diákjaink 1. és 2. osztályban játékos nyelvi előkészítő foglalkozások keretében kezdik meg a nyelvekkel való ismerkedést.

Iskolánkban integráltan végezzük a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek differenciált nevelését, oktatását. Gyógy-és fejlesztő pedagógusaink speciális foglalkozások keretén belül, kis csoportos formában segítik gyermekeink sikeres tanulmányi előmenetelét.

A mindennapos testnevelés keretén belül heti 5 órában biztosítjuk tanulóink részére a mozgás, testedzés lehetőségét. További sportolási alkalmat kínálnak az iskolán belül működő sportszakköreink.(foci, futsal, gyógytestnevelés, szivacskézilabda, kosárlabda) 2. osztályban úszásfoglalkozással, 3. osztályban cselgáncs órákkal bővül a tananyag.

További szakköreink és iskolán belüli szolgáltatásaink az alsó tagozaton: majorette, dráma, logika, rajz és néptánc, zeneiskola, logopédia és hitoktatás.

Iskolánk reggel fél 7-től délután 17 óráig vállalja a gyerekek felügyeletét, nevelését, oktatását. Diákjaink délután napközis csoportokban folytathatják tovább iskolai tevékenységüket, készíthetik el házi feladataikat, vehetnék részt kulturális, manuális és egyéb szabadidős foglalkozásokon. Hagyományos programjaink: színház, bábszínház, mozi és hangversenyek látogatása, ÖKO-nap, családi egészségnap, adventi barkácsolás a szülőkkel, Mikulás ünnepség, Szülők-Pedagógusok bálja, templomi karácsonyi műsor, farsangi jelmezbál, nyári táborok, sítúrák, tanulmányi kirándulások, Apáczai-bemutató órák, nyílt napok, stb.

 

Tisztelettel várjuk az érdeklődő szülőket és leendő kis elsőseinket!

Honlap: http://www.kolcseysuli.hu

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 8.

Ma, mikor feltettem a kérdést, hogy ki hogyan is tervezi a hétvégét, úgy nézett rám a családom, mintha bolondgombát ettem volna. Pedig totál komolyan gondoltam, hogy ezt a mostani hétvégét is tervezzük meg. Kijárás nélkül.
"A nagylegény majd megoldja!" -  Önállóságra nevelés VS helikopterezés

"A nagylegény majd megoldja!" - Önállóságra nevelés VS helikopterezés

Nemrég a 10 éves fiammal sportorvosnál jártunk.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 7.

Szeretnék, óh, de szeretnék újra kisgyermek lenni. A világ felől nem aggódni. Csak a családommal együtt lenni. A sok aggódást elengedni.
Toyota Álomautó Rajzverseny

Toyota Álomautó Rajzverseny

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 0-15 éves korigBeküldési határidő: 2020. június 15.  
Ugrás az oldal tetejére