Jelenlegi hely

Győr- Kölcsey Ferenc Általános Iskola Kismegyeri Tagiskolája

Cím: 9028 Győr, Arató u. 3.
Tel.: 96/419-217

Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság,   Kölcsey Ferenc Általános Iskola Kismegyeri Tagiskolája

Iskolánk, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola a 2011/2012-es tanévtől a Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság intézményegységeként működik.

Az 1929-ben alapított iskolánk a tapasztalatokra, hagyományokra építve színvonalas oktató-nevelő munkát folytat. Nevelőink magas szintű, gyermekközpontú oktatása miatt közkedvelt, kereset a szülők körében. Jelenleg 772 fő tanulónk van. A tagiskolában 57 fő tanul. Fő feladatunknak tartjuk a gyerekek személyiségének sokoldalú kibontakoztatását. A biztos alapkészségek elsajátíttatásán túl differenciált munkáltatással biztosítjuk az egyénhez igazodó, személyre szabottfejlesztést.
Az alsó tagozaton a párhuzamos osztályokban egységesen minden tantárgyat azonos módon, azonos könyveket használva tanítunk. Az 1. osztályban tanulóink nyugodt, kényelmes ütemben, szótagoló módszerrel tanulnak meg olvasni. Többnyire az Apáczai Kiadó taneszközeit használjuk. Az alsós tanulók öt jól működő szakkör közül választhatnak: matematika, majorette, dráma, néptánc, valamint rajz szakkör.
Iskolánk fél héttől délután öt óráig vállalja a gyerekek felügyeletét, nevelését, oktatását. Délután diákjaink napközis csoportokban folytathatják iskolai tevékenységüket.
Nagyméretű parkosított udvarunk több famászókával biztosítja a mozgás lehetőségét, az egészséges környezetben való tartózkodást.
A kor követelményeihez igazodva az idegen nyelvek /angol, német/ oktatását is adottságaink figyelembe vételével kiemelten kezeljük. Az 1. és 2. osztályosok - szülői kérés alapján - játékos formában már ismerkednek az idegen nyelvvel. A 3. osztálytól minden tanuló heti 2 órában, a 4. évfolyamtól heti 3 órában tanulja az idegen nyelvet. Informatikát 4. évfolyamtól oktatunk csoportbontásban.
Iskolán kívüli programok sokaságát szervezzük minden tanévben: a legkisebbek is rendszeresen színházba, moziba, zenei rendezvényre járnak. Túrakörünk évente 10 kirándulási lehetőséget kínál a tanulóknak, télen sítábort, nyelvi tábort szervezünk.
Az iskolai diáksport egyesületben sokféle (pl. kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, stb.) sportolási lehetőséget biztosítunk.
Tagiskolánkban szintén szeretetteljes barátságos légkörben - a központi iskolával mindenben megegyező módon és követelményekkel - folyik a tanítás. A távolabb lakó gyerekeket is szívesen fogadjuk tagiskolánkban, ahol angol nyelvű ráhangoló oktatás folyik első évfolyamtól.
Szülői értekezletet tartunk a leendő elsősök szüleinek 2011. december 12-én 17 órakor a központi iskola ebédlőjében, Kismegyeren 16 órakor.
2011. december 13-án nyílt órák keretében 8 órától 920-ig forgószínpad szerűen a 4. évfolyam tanóráiba tekinthetnek be az érdeklődő szülők gyermekeikkel.
A kismegyeri tagiskola meglátogatására 2011. december 13-án 8-10óráig lesz mód.
Szeretettel várjuk iskolánkba, illetve tagiskolánkba látogató gyerekeket és szüleiket!
 

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Ugrás az oldal tetejére