Jelenlegi hely

Győr-Kossuth Lajos Általános Iskola

Cím: 9025 Győr Kossuth L. u. 13.
Tel.: 96/550-864
E-mail: titkar@kossuthisk-gyor.sulinet.hu
 

A Kossuth Lajos Általános Iskola megújult, gyermekközpontú, értékteremtő pedagógiai programmal, magas színvonalú pedagógiai munkával várja a leendő kis elsősöket.
 
A 2010/2011-es tanévtől egy egyedülálló magatartás-módosító programba kezdtük az amerikai Pressley Ridge Alapítvány segítségével. Iskolánkban minden a gyerekekért történik. Az egyéni bánásmódra különös figyelmet fordítunk. Iskolánkban emelt szintű testnevelés oktatás keretében több éve sikeresen foglalkozunk dzsúdó oktatással. Délutánonként röplabda- és a Vizi-Sport-Centrum kajak-kenu és sárkányhajó edzésein vehetnek részt a sportágak iránt érdeklődő diákjaink.Különös figyelmet fordítunk a tehetséges gyerekek felkarolására, a sport és művészeti területekre koncentrálva. Az elmúlt tanév során iskolánk kapcsolódott az Országos Tehetségpont Hálózathoz és Tehetségponttáváltunk. Képzőművészeti Képes-Világ Tehetségműhelyünkben sok kisgyerek kibontakoztathatja művészeti tehetségét.
 
A nyelvoktatást 4. évfolyamon kezdjük, német nyelvvel. Elsőtől negyedik osztályig iskolaotthonos oktatásban tanulnak a diákok, míg 5-6. osztályban napközi otthon, 7-8. osztályon tanulószobai foglalkozás segíti a másnapi felkészülést. Iskolánk erőssége az újszerű, változatos élmény-alapú tanulásszervezési módszerek alkalmazása. Hagyományainkhoz tartozik a több mint tíz éves múltú projekt-oktatás, a komplex tanítási napok beiktatása a tantervi anyag elsajátításába. A tananyag változatos, színes, egyéni élményeken alapuló megközelítése, a felfedezés öröméhez juttatja a gyerekeket.
 
A szabadidő hasznos, kreatív eltöltésének számos változatát kínáljuk iskolai szakkörök és iskolán kívüli programok formájában: kézművesség, furulya, origami, bábjáték, színjátszás, önismereti kör, konditerem, sport, stb. Májusban erdei iskola táborban vesznek részt a 2-5. évfolyamos gyerekek. A NYME Apáczai Csere-János Karának fejlesztő és gyógypedagógus hallgatóinak gyakorlati helyszíneként is működünk, mivel iskolánk nagy múlttal és magas szintű gyakorlattal rendelkezik az integrált oktatás terén. A kéttanítós oktatást több éve alkalmazzuk, hogy még több figyelmet adhassunk a nálunk tanuló gyerekeknek.
 
Ezzel a befogadó és elfogadó, inkluzív szemlélettel várjuk a kis elsőseinket a következő tanévben!
 
 

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!