Jelenlegi hely

Győr-Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola

Cím: 9012 Győr, Kisdobos u. 1-5.
Tel.: 96/556-200
E-mail: info@petofi-gyor.sulinet.hu
Honlap: http://www.psamk.sulinet.hu/

Intézményünk Győr kertvárosában található. Csanakon több mint 200 éve működik iskola, mely mindig alapos tudással bocsátotta ki tanulóit. Évtizedekig összetett intézményként (ÁMK) dolgoztunk. A szerkezeti változások ellenére, a korábbi sokrétűségből adódó jó kapcsolatainkat az óvodával, könyvtárral, közművelődéssel igyekszünk maximálisan kihasználni, hogy sokoldalú tudást, műveltséget, kikapcsolódást biztosíthassunk tanulóinknak.
Fő feladatunknak tartjuk az alapkészségek magas szintű elsajátíttatását, a mindennapokban jól alkalmazható tudás megszerzését, a gyermekek gondolkodásra nevelését, a tehetségek fejlesztését, a lemaradók felzárkóztatását, valamint a családias légkör megteremtését.
Elsőseinket szótagoló olvasással tanítjuk. A lassabban haladókat magyarból, csoportbontás keretében, fejlesztő pedagógusok segítik 1-től 3. osztályig.
Sajátos nevelési igényű tanulóinkkal délutánonként, egyéni-, illetve kiscsoportos foglalkozások keretében, gyógypedagógus foglalkozik.
Iskolánkban a sportolásra sokféle lehetőséget biztosítunk, hiszen intézményünk sportirányultságú. 1-3. osztályban heti öt óra testnevelést tartunk, de a többi évfolyamon is biztosítjuk a napi testedzést. Alsó tagozaton 2. osztályban úszásoktatásban részesülnek tanulóink. Hetente három alkalommal gerinctornára van lehetőség. Télen többször visszük korcsolyázni a gyerekeket. Évente sí tábort szervezünk.
Az angol és német nyelv oktatását első osztályban kezdjük. Először játékos formában, majd 4. osztálytól heti három órában tanítjuk a választott idegen nyelvet. 7. osztálytól második idegen nyelv – angol, német, olasz- elsajátítására is van lehetőség. Számítástechnikát is első osztályos koruktól kezdve tanulnak a gyerekek, két jól felszerelt számítástechnika termünkben.
Gazdag kínálatunk van délutáni programokból, melyeket mind az iskolában, mind a művelődési házban igénybe vehetnek a gyerekek és a felnőttek egyaránt.
Szakköreink, tanfolyamaink: felzárkóztató foglalkozások, középiskolai előkészítők, zeneoktatás, sportfoglalkozások, tánccsoportok, KRESZ, rajz, természetjáró, színjátszó, sakk, modellező, diákújság-szerkesztő szakkör, rendhagyó órák, hangversenyek.
A szülők igényeinek megfelelően tanulóink számára reggeli ügyeletet, napközit, tanulószobai foglalkozást biztosítunk.
A legtöbb alsó tagozatos diák napközis, ahol a tanító nénik segítségével megoldhatják házi feladataikat, majd gyakorolhatnak, sokat játszhatnak a friss levegőn.
Pedagógusaink nagyon sok délután, hétvégén viszik tanítványaikat kirándulni, múzeumi foglalkozásra, színházba, hangversenyre, moziba. Többször szerveznek családi programokat. Nyaranta táborozáson, erdei iskolában vehetnek részt tanulóink.
Az érdeklődő szülőknek szívesen adunk felvilágosítást személyesen vagy a fent megjelölt telefonszámokon, e-mail címen.
 

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Ugrás az oldal tetejére