Jelenlegi hely

Győr-Liszt Ferenc Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Cím: 9022 Győr, Liszt Ferenc u. 6.
Tel.: 96/519-362
E-mail: info@lisztzeneiskola.hu
Honlap: http://www.lisztzeneiskola.hu/

Iskolánk története - Győr város zeneoktatása

Győr zeneoktatása több mint 150 éves múltra tekint vissza, amelyben a Liszt Ferenc Zeneiskola 1952 óta önálló intézményként működik. Városunk magas színvonalú zenei életéhez kapcsolódva több mint 1000 növendéknek nyújtunk tanulási lehetőséget szolfézs, hegedű, gordonka, gordon, zongora, furulya, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, és további rézfúvós hangszereken, valamint ütő, gitár, szaxofon, magánének szakokon. A belvárosi anyaiskolán (Liszt Ferenc Utca 6.) kívül 12 kihelyezett tagozaton folyik a zenei nevelés. (Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Arany János Angol - Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola,Gárdonyi Géza Általános Iskola,Kodály Zoltán Általános Iskola,Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola, Móricz Zsigmond Általános Iskola,Nádorvárosi Ének- Zenei Általános Iskola, Péterffy Sándor Általános iskola és Gimnázium,Szabadhegyi Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Középiskola, Váci Mihály Általános Iskola, Tulipános Általános Iskola.)

Alapfokú művészeti iskolaként mindenkori célunk az ifjúság személyiségformálása, az érzelmi és esztétikai nevelés, a zenei ízlés, érdeklődés, az igényesség megalapozása. Munkánk magas színvonalát bizonyítják a területi és országos zenei versenyeken nyújtott jó szereplések: növendékeink rendszeresen az élvonalban végeznek. Az utóbbi években továbbtanulásra jelentkezett tanulóink 100 %-át vették fel zeneművészeti szakközépiskolákba. Számtalan olyan növendéket bocsátottunk pályára, akik Európa-szerte hangverseny-pódiumokon, zenekarokban, szakiskolai, főiskolai katedrán működnek. A tehetséggondozás érdekében együttműködésre törekszünk a város óvodáival, általános iskoláival, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolával. Intézményünk évtizedek óta nyújt lehetőséget a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének hallgatói számára óralátogatásokra és tanítási gyakorlatra. Ápoljuk a kapcsolatot a helyi Filharmonikus Zenekarral.

Jelentős részt vállalunk Győr kulturális életében. Évente rendezzük meg a nagy múltú Ifjú Muzsikusok Fesztiválját, amelyen Vas, Veszprém, Zala, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megye több mint 300 zeneiskolás növendéke méri össze tudását szakavatott zsűri előtt. 1994-ben országos ütőversenyt indított útjára iskolánk, amely 2005-től Maros Gábor Országos Szóló- és Duó Verseny néven várja a vetélkedni kívánó tanulókat. A helyi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzattal karöltve évi rendszerességgel rendeztük meg a Lengyel Zenei Fesztivált. Kulturális rendezvényeken a Liszt Ferenc Zeneiskola tanulói, növendékzenekarai, kórusa, kamaracsoportjai méltóképpen reprezentálja iskolánkat és Győr városát. Növendékeink elismert szereplői jótékonysági hangversenyeknek. /„Gyermekek a gyermekekért”, „Összefogás az életért” az onkológiai betegek javára, „Szeretet Napok” stb/.

Az iskola a zeneoktatáson túlmenően mindenkor szerepet vállalt a város kulturális és társadalmi életében. Az iskolában heti rendszerességgel tartunk növendék-hangversenyeket, gyakran kérik fel tanulóinkat az általános iskolák, illetve a város egyéb intézményei arra, hogy muzsikálásukkal színesítsék rendezvényeiket.

Az intézmény növendékei nagy sikerrel szerepelnek egyéb városi, megyei, regionális és országos versenyeken.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Ugrás az oldal tetejére