Jelenlegi hely

Győr- Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskola

Cim:9024 Győr, Kálvária u. 20.  
Tel.: 90/519-277
E-mail: nador@nvarosi-gyor.sulinet.hu
Honlap:http://www.nadorgyor.hu/

Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola

Győrben a nádorvárosi kerület észak-nyugati részén, a Kálvária utcában található a város egyik legrégebbi oktatási intézménye. Bár az elnevezése az elmúlt évtizedek alatt többször változott, az iskola 1872 óta folyamatosan fogadja, oktatja és neveli tanítványait. Ez az iskola nemcsak az épület, a felszerelés, a diákok és a tanárok összessége, hanem a kialakított szokások, jogok és kötelességek harmonikus egysége. Az ismert és ismeretlen pedagógusok, tanulók munkája által megteremtett és megőrzött hírnév, valamint az intézmény szakmai-pedagógiai munkája adja az iskola sajátos hangulatát. A falakba beívódtak az örömök, a bánatok és a sikerek. Az iskola évtizedek múlva is fogadja és visszavárja volt tanítványait.

Az oktatásban a jelent és a jövőt az egyéni bánásmód, a képességek széles körű fejlesztése, a tehetség felismerése, gondozása jelenti. Hiszünk abban, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. 2011 júniusától iskolánk Regisztrált Tehetségpontként működik a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács véleménye alapján.
  • Az első évfolyamon a magyar nyelv és irodalom oktatását a szótagoló olvasástanítás módszerének alkalmazásával kezdjük meg.
  • Emelt óraszámban történik az idegen nyelvek tanítása, melynek eredményeként a 8. osztályos tanulók többsége alapfokú nyelvvizsgát tesz. A szülők és a diákok az angol vagy a német nyelvi oktatás közül választhatnak. A tanult idegen nyelvek közvetlen gyakorlására a külföldi iskolákkal fennálló kapcsolat alapján nyílik lehetőség.
  • Bevezetésre került a Tudás Napja. Félévkor és a tanév végén a 4-8. évfolyamos tanulók vizsgán adnak számot a tudásukról.
  • 1957 óta magas szintű képzést nyújtunk az ének-zene oktatás iránt érdeklődőknek. Intézményünkben a hangszeres oktatást a Liszt Ferenc Zeneiskola pedagógusai végzik (zongora, hegedű, gitár, klarinét, gordonka, fagott, fuvola, kürt, citera, furulya).
  • A délelőtti munkát a kézműves mesterségek megismerése és a néptánc oktatás is színesíti.
  • Az 5-6. évfolyamokon külön tantárgyként került bevezetésre a logika.
  • A gyermekek a délutáni, illetve a szabadidős tevékenységek közül az alábbiakat választhatják: kórusok, kézműves foglalkozások, felvételi előkészítők (magyar, matematika, angol, német), matematika-, fizika-, közlekedési szakkör. Intézményünk helyt ad a Harmónia Művészeti Iskola és a Dance 4You foglalkozásainak is.
Célul tűztük ki azt is, hogy tanítványaink tanuljanak meg egészségesen élni. A lehető legtöbben tudjanak úszni, síelni, korcsolyázni, asztaliteniszezni, kosárlabdázni, focizni. Ennek érdekében minden lehetőséget és feltételt biztosítunk számukra.
Iskolánk várja az érdeklődő leendő első évfolyamosokat és szüleiket, akikkel a jövőben közösen formálhatjuk ezt az érdekes karakterű intézményt.
Mi olyan családias légkörű iskolát kívánunk a gyermekeknek biztosítani, amely biztos alapokon nyugvó tudást, érdekes, változatos, széles körű fejlesztési és fejlődési lehetőségeket nyújt mindenki számára.
 

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Ugrás az oldal tetejére