Jelenlegi hely

Győr- Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskola

Cim:9024 Győr, Kálvária u. 20.  
Tel.: 90/519-277
E-mail: nador@nvarosi-gyor.sulinet.hu
Honlap:http://www.nadorgyor.hu/

Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola

Győrben a nádorvárosi kerület észak-nyugati részén, a Kálvária utcában található a város egyik legrégebbi oktatási intézménye. Bár az elnevezése az elmúlt évtizedek alatt többször változott, az iskola 1872 óta folyamatosan fogadja, oktatja és neveli tanítványait. Ez az iskola nemcsak az épület, a felszerelés, a diákok és a tanárok összessége, hanem a kialakított szokások, jogok és kötelességek harmonikus egysége. Az ismert és ismeretlen pedagógusok, tanulók munkája által megteremtett és megőrzött hírnév, valamint az intézmény szakmai-pedagógiai munkája adja az iskola sajátos hangulatát. A falakba beívódtak az örömök, a bánatok és a sikerek. Az iskola évtizedek múlva is fogadja és visszavárja volt tanítványait.

Az oktatásban a jelent és a jövőt az egyéni bánásmód, a képességek széles körű fejlesztése, a tehetség felismerése, gondozása jelenti. Hiszünk abban, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. 2011 júniusától iskolánk Regisztrált Tehetségpontként működik a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács véleménye alapján.
  • Az első évfolyamon a magyar nyelv és irodalom oktatását a szótagoló olvasástanítás módszerének alkalmazásával kezdjük meg.
  • Emelt óraszámban történik az idegen nyelvek tanítása, melynek eredményeként a 8. osztályos tanulók többsége alapfokú nyelvvizsgát tesz. A szülők és a diákok az angol vagy a német nyelvi oktatás közül választhatnak. A tanult idegen nyelvek közvetlen gyakorlására a külföldi iskolákkal fennálló kapcsolat alapján nyílik lehetőség.
  • Bevezetésre került a Tudás Napja. Félévkor és a tanév végén a 4-8. évfolyamos tanulók vizsgán adnak számot a tudásukról.
  • 1957 óta magas szintű képzést nyújtunk az ének-zene oktatás iránt érdeklődőknek. Intézményünkben a hangszeres oktatást a Liszt Ferenc Zeneiskola pedagógusai végzik (zongora, hegedű, gitár, klarinét, gordonka, fagott, fuvola, kürt, citera, furulya).
  • A délelőtti munkát a kézműves mesterségek megismerése és a néptánc oktatás is színesíti.
  • Az 5-6. évfolyamokon külön tantárgyként került bevezetésre a logika.
  • A gyermekek a délutáni, illetve a szabadidős tevékenységek közül az alábbiakat választhatják: kórusok, kézműves foglalkozások, felvételi előkészítők (magyar, matematika, angol, német), matematika-, fizika-, közlekedési szakkör. Intézményünk helyt ad a Harmónia Művészeti Iskola és a Dance 4You foglalkozásainak is.
Célul tűztük ki azt is, hogy tanítványaink tanuljanak meg egészségesen élni. A lehető legtöbben tudjanak úszni, síelni, korcsolyázni, asztaliteniszezni, kosárlabdázni, focizni. Ennek érdekében minden lehetőséget és feltételt biztosítunk számukra.
Iskolánk várja az érdeklődő leendő első évfolyamosokat és szüleiket, akikkel a jövőben közösen formálhatjuk ezt az érdekes karakterű intézményt.
Mi olyan családias légkörű iskolát kívánunk a gyermekeknek biztosítani, amely biztos alapokon nyugvó tudást, érdekes, változatos, széles körű fejlesztési és fejlődési lehetőségeket nyújt mindenki számára.
 

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!