Jelenlegi hely

Győr-Váci Mihály Általános Iskola

Cím: 9011 Győr, Váci Mihály u. 3.
Tel.: 96/523-193
E-mail: vaciti@vacim-gyor.sulinet.hu
Honlap: http://www.vaciiskola.hu

 
Szeretettel várja Önt és gyermekét a 122 éves múlttal büszkélkedő, patináns, - az idén TehetségPontként regisztrált és „referencia intézményi” előminősítést kapott - iskolánk, mely tíz átadandó „jó gyakorlatával” a nyugati régióban a megújulás élére állt. Ha iskolánkba látogat, épületünket Győrszentiván szívében, a Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház és a templom szomszédságában találja. Kétszintes iskolaépületünket KRESZ park, parkosított udvar kerékpártárolóval, és felújított kézilabdapálya övezi.
Diákjaink nyugodt, békés légkörben tanulásához ez a harmonikus élettér is hozzájárul.
Iskolánk 8 évfolyamon, közel 300 tanulóval, 13 osztállyal, és 29 pedagógussal működik.
A délutáni közös tanulást 5 napközis csoporttal és 1 iskolaotthonos osztállyal látjuk el. Külön tornatermünk, technika műhelyünk, igényes könyvtárunk, továbbá megújult számítástechnika tantermünk biztosítja a korszerű oktatás feltételeit. Tanulóinknak tantermeinkben az internethez való hozzáférés lehetőségét kínáljuk. Délután gazdag szabadidős programokkal várjuk diákjainkat. Iskolánk kapuit határon túlra is megnyitottuk. Nemzetközi kapcsolatok építésével, gyermekek csere-utaztatásával igyekszünk nemcsak nyelvi kultúrájukat, hanem látókörüket is szélesíteni.
Célunk: A biztos tudás megalapozása a tanulók képességeihez igazodó színvonalas, személyre szabott oktatással. Igyekszünk a tanulást megszerettetni, és elérni, hogy a tudás megszerzéséért tanuljanak, így alkalmassá váljanak az önálló ismeretszerzésre is. Kiemelten kezeljük az anyanyelvi, matematikai, idegen nyelvi, számítástechnikai oktatást. Törekszünk arra, hogy diákjaink alkalmazni képes tudásra tegyenek szert. Fontos számunkra, hogy a viselkedési normákat elsajátítsák, s mi – szülő és tanár – büszkék lehessünk rájuk. Diákjainkat – pályaorientációs képzéssel – az élet kihívásaira készítjük fel úgy, hogy lehetőség szerint egyetlen gyermek se kallódjon el.
Oktatás: Első osztályban a hagyományos, szótagoló olvasással tanítunk, és kisdiákjaink a matematika órákon a szorobán használatát is elsajátíthatják. Első-másodikasaink játékosan ismerkednek az angol és német nyelvvel és az informatikával. Tanáraink interaktív tábla használatával és digitális tananyag segítségével teszik még érthetőbbé a tanultakat. Negyedik osztályban, dráma órákon fejlesztjük sokoldalúvá személyiségüket. Ötödik osztálytól emelt óraszámban oktatjuk a matematikát. 7-8 osztályban – a továbbtanulási esély növelése érdekében – pályaválasztási csoportokban tanítunk.
Szabadidős tevékenységeink:
Tehetséges diákjainkat matematika, második idegen-nyelv, énekkar, szorobán, színjátszás, cserkészet, rajz, ügyes kezek, gitár, gyöngyfűző, szakkörökön várjuk.
Iskolánkban partnerként oktatást folytat a Liszt Ferenc Zeneiskola kihelyezett tagozata, így diákjainknak lehetősége van zongora, hegedű, kürt és trombita szakon képezni magukat.
A sporthoz kedvet érző diákok részt vehetnek foci, kosárlabda, floorball, ugrókötél, judo Audi ETO kézilabda, baranta, társastánc, hip-hop, és discotánc edzéseken is.

 

 

Hozzászólások

Nagyon jó tanárok mellett, mindig van újdonság, fejlesztés! Magas színvonalú képzés! 

Jó közösség, jó tanárok, sport és jó hangulat! Jó ide járni!

Szeretek ide járni! Kell ennél több? :)

Azért szeret a lányom ide járni mert kedves, segítőkész a tanító nénije. Jó közösségben tanulhatnak, odafigyelnek rá, kibontakoztatják képességeit! Köszönjük Ibolya néni és 2.b osztály

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!