Jelenlegi hely

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!

Zöldben, természetesen

A természet leggazdagabb talán a zöld szín árnyalataiban. Persze az nem mindegy, hogy hideg vagy meleg tónusokat választunk az ajtónk színéhez. Gazdagon zöldekben vagy natúr kiegészítőkkel éppúgy elbűvöli a hozzánk érkező vendégeket.

Klasszikusok: piros és arany

A zöld mellé az arany és a piros igazi klasszikus választás. Ettől még lehet elegáns vagy inkább hívogatóan barátságos, ez a kiegészítők anyagától, típusától függ.
Egy kedves virágkötészettel foglalkozó ismerősöm mesélte, hogy amióta díszeket készít, a piros minden évben a legkedveltebb szín. Jóval kevesebben választják az aranyat, pedig a télen korán beálló sötétségben nagyon mutatós egy kis aranyos csillogás!

Fehér időtlenség

Ha túl színes az ajtó, vagy az a háttér, ahova a koszorút szánod, indulj a fehér szín irányába! A zöld és a fehér jó párosítás, az elegancia mellett időtlenséget sugároz! Ha tartós anyagból készültet választasz, évelig nem kell töprengened decemberben, mit tegyél ki. Ne felejtsd el sérülésmentesen becsomagolni!

Különleges darabot keresel?

Egyediséget szeretnél vinni a dekorációba? Használj egy-egy nagyobb, markáns elemet a díszhez, ami megadja az alapstílust.
Ez lehet egy gyönyörű nosztalgikus hangulatú figura, egy szarvasfej, aranyszínre fújt szárított virágok. Ha van türelmed, horgolhatsz, varrhatsz is díszítőelemeket.

Egy stílusos díszhez stílusos rögzítés is jár!

Még nem késő egy különleges kopogtatóval vagy akasztóval feldobni az ajtód. Lehet egy hatalmas masni is a koszorú dísze, e mögött elrejthető a gyurmaragasztó. Romantikus, glamour-rajongó lelkeknek egy antik fogas, vagy vintage boltban beszerzett akasztós virágtartó is jó választás. Ne feledd, a legjobb, ha mindez az ajtó stílusával is harmonizál.

Klasszikus fehér műanyag ajtódon furán mutatna egy antik kopogtató?

Tippem: Hasonló ajtónkra belülről tettem fel egy akasztót. Elsőre értelmetlennek tűnik, de ha fejjel lefelé, az ajtó legfelső részére ragasztasz kétoldalú ragasztóval egy kisebb filléres fehér konyharuha akasztót, máris érthető. Nem feltűnő az akasztási pont, egy damil szálat átviszel az ajtó felett, és rátehetsz egy kis kampót. Ezzel a megoldással könnyen tudod majd cserélni kívülről egész évben a díszeket.

ADL - Debrecenimami

Képek: pixabay.com; pexels.com;

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére