Jelenlegi hely

Aggódik a pénzhiány miatt? Spóroljon pénzt ezekkel a trükkökkel

Nyomon követheti bevételeit és kiadásait

Az elmúlt hónapokban a személyes vagy családi költségvetése mínuszba került, és kénytelen volt a megtakarításaihoz nyúlni, vagy akár hitelt is felvenni? Adunk néhány tippet, amelyekkel kordában tarthatja a pénzügyeit.

A jövedelem esetében ez általában egyszerű. Sokan azonban nem követik nyomon, hogy pontosan mennyit is költenek rendszeresen. Így eltarthat néhány hónapig, mire rájönnek, hogy a kiadásaik meghaladták a bevételeiket. Néha a meglepetés váratlanul ér - például amikor az éves energiaszámla késedelmesen érkezik. És egy addig enyhén többletet mutató családi költségvetésről utólag hirtelen kiderülhet, hogy veszteséges.

Ezért fontos, hogy rendszeresen elemezze saját kiadásait, és felmérje, hogy bizonyos tételekre nem költ-e túl sokat, és van-e helye a megtakarításoknak.

Vásároljon okosan

Az egyik olyan tétel, ahol jelentős megtakarításokat lehet elérni, a vásárlás - akár mindennapi cikkekről, akár nagyobb beruházásokról van szó.

Próbáljon meg nagyobb mennyiségben vásárolni alapvető cikkeket és élelmiszereket olyan időszakokban, amikor az üzletek jó árengedményeket kínálnak rájuk. Más dolgok olcsóbban megvásárolhatók az interneten. Például bútorok, amelyeket a FAVI-n kereshet. Itt több ezer különböző terméket találhat az ország minden tájáról származó eladóktól, és olcsóbban válogathat, mint a városában található üzletekben.

Ne feledkezzen meg a kedvezménygyűjtő portálokról vagy a kupon oldalakról sem, amelyek szintén segíthetnek pénzt megtakarítani az internetes vásárlásai esetében. A hűségprogramok is érdekes megtakarításokat eredményezhetnek. A költségek csökkentésének számos módja van.

Néha egy kicsit vissza kell venni a kényelemből.

Mindenki megtakaríthat némi pénzt anélkül, hogy jelentősen csökkentenie kellene az életszínvonalát. Másrészt, ha ez nem elég, olyan lépéseknek kell következniük, amelyek egy kicsit fájhatnak.

Rendszeresen elviteles kávét iszik kedvenc kávézójából, és hétköznapokon kizárólag étterembe jár ebédelni? Akkor át kell alakítani a szokásait. Az otthoni főzés és a dobozos ebédek segítségével havonta több tízezer forintot lehet megtakarítani, hasonlóan a már említett kávéhoz.

Akkor is jelentős megtakarításokra számíthat, ha szeret drága vacsorákra járni, vagy prémium minőségű ételeket vásárol otthonra. Természetesen nem kell teljesen kihagynia ezeket a tételeket a költségvetéséből. De például felére csökkentheti őket, és így havonta néhány ezer forintot biztosan spórol.

A többletet be kell fektetni

A családi költségvetésnek állandó pluszban kell lennie. Ezeket a többleteket pedig jövedelemtermelő eszközökbe kell befektetnie. Végül is, egész munkával töltött életében félre kell tennie egy bizonyos összeget, hogy nyugdíjba vonulásakor - amikor a jövedelme jelentősen csökken - fenn tudja tartani az életszínvonalát.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére