Jelenlegi hely

Aggódik a pénzhiány miatt? Spóroljon pénzt ezekkel a trükkökkel

Nyomon követheti bevételeit és kiadásait

Az elmúlt hónapokban a személyes vagy családi költségvetése mínuszba került, és kénytelen volt a megtakarításaihoz nyúlni, vagy akár hitelt is felvenni? Adunk néhány tippet, amelyekkel kordában tarthatja a pénzügyeit.

A jövedelem esetében ez általában egyszerű. Sokan azonban nem követik nyomon, hogy pontosan mennyit is költenek rendszeresen. Így eltarthat néhány hónapig, mire rájönnek, hogy a kiadásaik meghaladták a bevételeiket. Néha a meglepetés váratlanul ér - például amikor az éves energiaszámla késedelmesen érkezik. És egy addig enyhén többletet mutató családi költségvetésről utólag hirtelen kiderülhet, hogy veszteséges.

Ezért fontos, hogy rendszeresen elemezze saját kiadásait, és felmérje, hogy bizonyos tételekre nem költ-e túl sokat, és van-e helye a megtakarításoknak.

Vásároljon okosan

Az egyik olyan tétel, ahol jelentős megtakarításokat lehet elérni, a vásárlás - akár mindennapi cikkekről, akár nagyobb beruházásokról van szó.

Próbáljon meg nagyobb mennyiségben vásárolni alapvető cikkeket és élelmiszereket olyan időszakokban, amikor az üzletek jó árengedményeket kínálnak rájuk. Más dolgok olcsóbban megvásárolhatók az interneten. Például bútorok, amelyeket a FAVI-n kereshet. Itt több ezer különböző terméket találhat az ország minden tájáról származó eladóktól, és olcsóbban válogathat, mint a városában található üzletekben.

Ne feledkezzen meg a kedvezménygyűjtő portálokról vagy a kupon oldalakról sem, amelyek szintén segíthetnek pénzt megtakarítani az internetes vásárlásai esetében. A hűségprogramok is érdekes megtakarításokat eredményezhetnek. A költségek csökkentésének számos módja van.

Néha egy kicsit vissza kell venni a kényelemből.

Mindenki megtakaríthat némi pénzt anélkül, hogy jelentősen csökkentenie kellene az életszínvonalát. Másrészt, ha ez nem elég, olyan lépéseknek kell következniük, amelyek egy kicsit fájhatnak.

Rendszeresen elviteles kávét iszik kedvenc kávézójából, és hétköznapokon kizárólag étterembe jár ebédelni? Akkor át kell alakítani a szokásait. Az otthoni főzés és a dobozos ebédek segítségével havonta több tízezer forintot lehet megtakarítani, hasonlóan a már említett kávéhoz.

Akkor is jelentős megtakarításokra számíthat, ha szeret drága vacsorákra járni, vagy prémium minőségű ételeket vásárol otthonra. Természetesen nem kell teljesen kihagynia ezeket a tételeket a költségvetéséből. De például felére csökkentheti őket, és így havonta néhány ezer forintot biztosan spórol.

A többletet be kell fektetni

A családi költségvetésnek állandó pluszban kell lennie. Ezeket a többleteket pedig jövedelemtermelő eszközökbe kell befektetnie. Végül is, egész munkával töltött életében félre kell tennie egy bizonyos összeget, hogy nyugdíjba vonulásakor - amikor a jövedelme jelentősen csökken - fenn tudja tartani az életszínvonalát.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére