Jelenlegi hely

Az elérhető kompresszorok

Légkompresszorok az ipar szolgálatában

Ha a gázsűrítők és az ipari kapcsolatáról beszélünk, egyáltalán nem mindegy, mely modelleket vesszük számításba. A kínálatban megtalálhatók az e területre alkalmas berendezések, de fontos, hogy megfelelően válasszunk.

Habár az elmúlt évtizedek során légkompresszorok jöttek és mentek, a fejlődés pedig folyamatos volt, mára kiderült, hogy a piaci igények mindössze két termékcsaláddal is bőven lefedhetők. Ezek az igények lényegében a hobbi- és barkács felhasználóktól az ipari alkalmazásokig terjednek, a skála tehát meglehetősen nagy. Épp ezért tekinthető bravúrosnak, hogy évtizedek fejlesztésének köszönhetően mára a dugattyús és a csavarkompresszorok minden területen képesek kiszolgálni a felhasználókat. Míg előbbi a barkács- addig utóbb az ipari célokat támogatja kifogástalanul.

Ez a két különböző típusú légkompresszor család leginkább működési elvükben és az ebből fakadó teljesítményükben és tulajdonságaikban térnek el. A dugattyús légkompresszorok jelentik a költséghatékony, kisebb teljesítményű megoldást. Ennek tükrében leginkább kisebb szakmunkákhoz, vagy épp kisipari alkalmazásokhoz ajánlott. A csavarkompresszorok pedig egyértelműen az ipari számára készülnek, működésük és teljesítményük a legnagyobb igénybevételnek is képes megfelelni.

Csavarozott működés

A csavarkompresszorok esetén – ahogy egyébként dugattyús társainál is – az elnevezés a működési elvre utal. Ezekben a légkompresszorokban két egymással szemben elhelyezett, működés közben ellentétesen forgó csavar, vagy orsó található. A levegő sűrítését ez az ellentétes forgás segíti elő. A csavarkompresszorok a légkompresszorok felsőbb kategóriáját képviselik. Ez a működési elv sokkal nagyobb teljesítményt és folyamatos levegőellátást biztosít. Lényegében ez a két tulajdonság az, ami az ipar számára is érdekessé teszi ezeket a berendezéseket.

A gyártósorokon nélkülözhetetlen a folyamatosság. A kompresszorok ezeket a sorokat is segíthetik munkájukkal, vagy épp pneumatikus eszközök működtetésére is alkalmasak. Az iparban egy kisebb leállás is óriási veszteségekhez vezethet, ezért elengedhetetlen a stabilitás és a folyamatosság. A csavarkompresszorok pedig ezt biztosítják a felhasználók számára. Az ilyen működési elven üzemelő légkompresszorok között is vannak természetesen különbségek, így nem árt tisztában lennünk a saját igényeinkkel sem.

Szakszerűen telepített üzembiztonság

Mivel az iparban használatos légkompresszorok esetén követelmény a biztonságos és precíz működés, a készülékek beszerzése csupán egy dolog. Alkalmazástól, műszaki környezettől függően a berendezések telepítése meglehetősen eltérő lehet. Épp ezért érdemes szakértő segítséget kérni azok beüzemeléséhez. Bár viszonylag egyszerű eszközökről van szó, a hozzájuk kapcsolódó műszaki ismeretek és szakmai tapasztalat nélkül nem is érdemes belevágni az ipari beépítésükbe.

Legyen szó akár egyszerűbb csavarkompresszorokról, akár a legfejlettebb, inverterrel és mikroprocesszor vezérléssel ellátott berendezésekről, a cél közös: folyamatos és hibamentes működés ipari környezetben. Ennek érdekében mind a kiválasztás, mint a telepítés során igényeljünk szakértő segítséget. Ez mind a költségeket, mind a várható működést és teljesítményt is nagyban befolyásolhatja.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére