Jelenlegi hely

Az elérhető kompresszorok

Légkompresszorok az ipar szolgálatában

Ha a gázsűrítők és az ipari kapcsolatáról beszélünk, egyáltalán nem mindegy, mely modelleket vesszük számításba. A kínálatban megtalálhatók az e területre alkalmas berendezések, de fontos, hogy megfelelően válasszunk.

Habár az elmúlt évtizedek során légkompresszorok jöttek és mentek, a fejlődés pedig folyamatos volt, mára kiderült, hogy a piaci igények mindössze két termékcsaláddal is bőven lefedhetők. Ezek az igények lényegében a hobbi- és barkács felhasználóktól az ipari alkalmazásokig terjednek, a skála tehát meglehetősen nagy. Épp ezért tekinthető bravúrosnak, hogy évtizedek fejlesztésének köszönhetően mára a dugattyús és a csavarkompresszorok minden területen képesek kiszolgálni a felhasználókat. Míg előbbi a barkács- addig utóbb az ipari célokat támogatja kifogástalanul.

Ez a két különböző típusú légkompresszor család leginkább működési elvükben és az ebből fakadó teljesítményükben és tulajdonságaikban térnek el. A dugattyús légkompresszorok jelentik a költséghatékony, kisebb teljesítményű megoldást. Ennek tükrében leginkább kisebb szakmunkákhoz, vagy épp kisipari alkalmazásokhoz ajánlott. A csavarkompresszorok pedig egyértelműen az ipari számára készülnek, működésük és teljesítményük a legnagyobb igénybevételnek is képes megfelelni.

Csavarozott működés

A csavarkompresszorok esetén – ahogy egyébként dugattyús társainál is – az elnevezés a működési elvre utal. Ezekben a légkompresszorokban két egymással szemben elhelyezett, működés közben ellentétesen forgó csavar, vagy orsó található. A levegő sűrítését ez az ellentétes forgás segíti elő. A csavarkompresszorok a légkompresszorok felsőbb kategóriáját képviselik. Ez a működési elv sokkal nagyobb teljesítményt és folyamatos levegőellátást biztosít. Lényegében ez a két tulajdonság az, ami az ipar számára is érdekessé teszi ezeket a berendezéseket.

A gyártósorokon nélkülözhetetlen a folyamatosság. A kompresszorok ezeket a sorokat is segíthetik munkájukkal, vagy épp pneumatikus eszközök működtetésére is alkalmasak. Az iparban egy kisebb leállás is óriási veszteségekhez vezethet, ezért elengedhetetlen a stabilitás és a folyamatosság. A csavarkompresszorok pedig ezt biztosítják a felhasználók számára. Az ilyen működési elven üzemelő légkompresszorok között is vannak természetesen különbségek, így nem árt tisztában lennünk a saját igényeinkkel sem.

Szakszerűen telepített üzembiztonság

Mivel az iparban használatos légkompresszorok esetén követelmény a biztonságos és precíz működés, a készülékek beszerzése csupán egy dolog. Alkalmazástól, műszaki környezettől függően a berendezések telepítése meglehetősen eltérő lehet. Épp ezért érdemes szakértő segítséget kérni azok beüzemeléséhez. Bár viszonylag egyszerű eszközökről van szó, a hozzájuk kapcsolódó műszaki ismeretek és szakmai tapasztalat nélkül nem is érdemes belevágni az ipari beépítésükbe.

Legyen szó akár egyszerűbb csavarkompresszorokról, akár a legfejlettebb, inverterrel és mikroprocesszor vezérléssel ellátott berendezésekről, a cél közös: folyamatos és hibamentes működés ipari környezetben. Ennek érdekében mind a kiválasztás, mint a telepítés során igényeljünk szakértő segítséget. Ez mind a költségeket, mind a várható működést és teljesítményt is nagyban befolyásolhatja.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére