Jelenlegi hely

A Soroksári Botanikus Kert

A Soroksári Botanikus Kert természetvédelmi területén csodaszép virágok, több tájegység különleges növényei, tanösvény és számos látnivaló várja a látogatókat.

Többféle nőszirmot, illatos cserjéket és gombákat láthatnak mindazok, akik ellátogatnak ide.

A Budapesti Corvinus Egyetem által működtetett botanikus kertben a telepített növények mellett természetes élőhelyek is fennmaradtak, kékperjés láprétek, szikes rétek formájában. Kora tavasszal virágoznak a tőzikék, hóvirágok, krókuszok, az erdélyi májvirágok és számos hunyor faj is.

A Soroksári Botanikus Kert 1977 óta fővárosi természet-védelmi terület. A 60 hektár területen elterülő kert különleges adottsága, hogy területén értékes, eredeti társulásmaradványok találhatók, amelyek megőrizték a Duna–Tisza közére jellemző vegetációt. Ilyenek a nyílt és zárt homokpusztagyepek, a zsombékos és a meszes talajú kiszáradó láprét, az úgynevezett „Rezervátum”.

Észak-Amerika, Kelet- és Közép-Ázsia, a Kaukázus és Kelet-, Közép- és Dél-Európa növényeit láthatjuk. Egy kis tó, pihenőhelyek és nagy zöld rét várja a pihenni vágyókat.

Rendszeres természetvédelmi, környezetvédelmi programokat szerveznek pl. a Föld Napján vagy júniusi Szent János bogár-séta. A Soroksári Botanikus Kerten át egy 20 állomásos tanösvény vezet végig, ahol egy túraútvonalon lehet bejárni a tájegységenként felosztott területet.

Cím: 1238 Budapest, Túri István út 1.
(Péteri-major, M5-M0 autópálya kereszteződésétől északnyugatra fekvő terület)

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig: 8:00-16:00, Szombaton: 9:00-16:00

A felnőtt belépőjegy ára 800 Ft, a kedvezményes jegy 500 Ft.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére