Jelenlegi hely

Ha anya boldog, mindenki boldog

Talán közhelyes a cím, de én azt gondolom nagyon is igaz. Ugyanígy, a fordítottja is, ha anya nem boldog, akkor senki nem boldog igazán.

A Nő a család lelke, mozgatórugója. Ez amennyire magasztosan hangzik, annyira nagy teher is lehet helytállni, figyelni mindenki igényeire, szükségleteire, mindig kedvesnek és türelmesnek lenni.

Vagy, ha azt a helyzetet vesszük, amikor anya vagy apa beteg ... ha anya lebetegszik nem állhat meg az élet, anya akkor is teszi a dolgát, a „gépezetnek” mennie kell tovább. 

Én a rendszeres migréneim alatt tapasztaltam meg (amik általában akkor jöttek elő, ha nem figyeltem magamra, foggal, körömmel tettem a dolgom), hogy ha csendre vágyva, kínszenvedések közepette, elhúzódva töltöttem fél napot, megfeneklett a hangulat és a "családi gépezet".

Hogy anya mitől lehet boldog, az persze egyénenként változhat és nem szeretnék most minden lehetőséget számba venni, az új cipőtől kezdve a gyertyafényes vacsorán át a tengerparti nyaralásig. 

Amikre én gondolok, mint kulcsfontosságú tényezők (akkor is, ha anya vagyok és a gyerekeim az elsők):

  • nem helyezem magam mások mögé mindig
  • tisztelem magam, kiállok magamért,
  • tisztelem a testem jelzéseit, igényeit, vigyázok rá
  • amikor érzem, hogy szükségem van rá, időt szakítok magamra, hogy töltekezzek, akár a testem, akár a lelkem igényli
  • próbálom felismerni és megváltoztatni azokat a családi, generációs női mintákat, amik gátolnak, elnyomnak és méltatlanok hozzám
  • nem hasonlítom magam másokhoz 
  • a legfontosabb, hogy megengedő vagyok magammal és kedves, nem ítélem meg magam akkor sem, ha épp nem vagyok jó passzban és rossz anyának érzem magam.

Jó, de ezt mégis hogyan?

Igen, ezeket egyik pillanatról a másikra nehéz megvalósítani, meg kell ismernünk magunkat, a valódi vágyainkat, mozgató rugóinkat. Lehetnek olyan helyzetek, amikor szakember segítségére van szükség, de hidd el, hogy megéri a befektetett energia.

Szintén közhelyes, de igaz, hogy „Üres korsóból nem lehet mások poharát megtölteni.”

Milyen más módszerek segíthetnek abban, hogy feltöltődj, jobb legyen a közérzeted, netán megnyílj a változásra?

Olyan módszerekkel foglalkozom, amelyek kényelmes, ellazult állapotban nemcsak a pihenés által töltenek, energizálnak, de segítik, hogy saját magaddal kapcsolódhass. Így egyre jobban felismered, hogy mik azok a mozgatórugók az életedben, amikre más nincs szükséged, gátolnak és mik azok, amik valóban előre visznek. Így felszabadultabb, könnyedebb és örömtelibb, önazonosabb életet élhetsz.

Belly Revolution® hasmasszázs

Egy olyan módszer, ami a test azon területét kényezteti, ami valljuk be nőkét, anyaként elég kritikusan kezelünk, sok ítéletnek van kitéve. A rendszertelen, kapkodó étkezések következtében pedig sokaknál emésztési panaszok jelentkeznek, mint például a puffadás.

Képzeld el, hogy ellazultan fekszel, közben kellemes, halk zene szól és finom mozdulatokkal szeretgetik, kényeztetik a hasad. Javulhat az emésztésed, a közérzeted, a hasadban elraktározott blokkok is oldódhatnak, a tested jelzéseire éberebb leszel és szeretettel tudsz rá tekinteni.

Access Bars®

Kényelmesen fekve, a fejeden lévő 32 pont finom érintésével olyan változások indulhatnak el, amely során relaxált állapotba kerülhetsz, segít a stressz oldásában. Olyan nézőpontokat tudsz elengedni, törölni, amik benne tartanak abban, hogy nem tudod megélni az életedben a könnyedséget, örömöt. Sőt elakadás formájában megjelennek az életed valamelyik területén.

A kezelés hatására elkezdesz rálátni a saját, valódi vágyaidra, valóságodra és egyre inkább azt élni. Kevesebbet teszel, mégis hatékonyabbá válsz a mindennapokban, egyre több mindent leszel képes befogadni, a problémás életterületeid elkezdenek megoldódni.

Access Energetikai Facelift®

Egy kényeztető, finom érintéseken alapuló energetikai kezelés a dekoltázson, az arcon és a fejen. Megváltoztatja a testtel, öregedéssel kapcsolatos ítéleteket, hiedelmeket és berögződéseket. Fiatalítja a külső megjelenést és a gondolkodást is, kisimultabb lesz a tested és a lelked. Kevésbé leszel önmagaddal, a testeddel ítélkező.

Berkesné Szabó Andrea

telefon/WhatsApp: 06-20/618-0635

Facebook/Messenger: Berkes Andi-Mompower

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére