Jelenlegi hely

Állatkertek Éjszakája 7 helyszínen

Tizedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte eddig 7 állatkert, vadaspark, „állatos” bemutatóhely csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 27-án, a nyár utolsó péntek estéjén.

Különleges esti programok országszerte 7 bemutatóhelyen

Ezen az estén Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Veresegyházán a Medveotthon, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Szarvason a Körösvölgyi Állatpark, Pécsett pedig a Pécsi Állatkert kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Idén újra izgalmas programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várják az Állatkert barátait. Lesz többek között elefánttréning és mókás fókaest, denevérek tánca program, bátorságpróba, szelfidoboz és fellép a Kaukázus zenekar akusztikus formációban.

A Varázshegy programjait színesíti az „Állati hálószobatitkok" című előadás, melyet inkább a felnőtt látogatóknak ajánlanak.

Tropicarium

Az Állatkertek Éjszakája alkalmából, augusztus 27-én egy különleges eseménnyel vár a Tropicarium. Az este hangulatáról DJ, hangulatvilágítás és koktélok gondoskodnak. Az első 150 látogatónak ajándék koktélt kap. 

Egész estés programok:

  • Ha régóta vágysz arra, hogy testközelből is megnézhesd az állatokat, akkor a külön erre kialakított szelfisarokban lehetőségetek lesz fotózkodni velük állatgondozóink segítségével.
  • Az est folyamán a Tropicarium búvárai lemerülnek a cápák közé az 1 millió literes akváriumunkba, ahol velük is tudtok szelfizni, közben pedig személyes történeteket is hallhatok az akváriumunk lakóiról.
  • Merülés után közvetlen beszélgetésre invitálnak, ahol feltehetitek kérdéseiteket búvárainknak.
  • Mindemellett különleges látványetetésekkel is készülnek.

Veresegyházi Medveotthon

Augusztus 27-én a látogatók megismerkedhetnek testközelből a hüllőkkel, de lesz előadás a nagyragadozókról, lámpás állatkeresés, éjszakai vonatozás és még sok érdekes program. A belépés a kedvezményes családi jegy megvásárlásával történik.

Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye színes programokkal várja vendégeit. Idén, augusztus 28-án „Legendás vadak, vad legendák” címmel rendezik meg az eseményt.

A délelőtt folyamán minden vállalkozó kedvű vendég megformázhatja gyurmából kedvenc állatparki lakóját az állatszobrászat keretében, alkotását pedig haza is viheti. Kinyomozható lesz a Bagolykapun túli rejtély és természetesen a Kölyök-zug játszótér és az Állatsimogató is nyitva lesz.

A kora délutántól estébe nyúló programok során számos olyan állatokkal kapcsolatos mítosz és história tárul fel, melyek a megszokottól egy kicsit más perspektívában is segítenek bemutatni a Kárpát-medence csodálatos élőlényeit. A program nem titkolt célja az is, hogy az egyes állatfajokról szóló tévhiteket és tényeket is feltárja a vendégek előtt, miközben látványetetések is színesítik majd a látnivalókat.

Az Állatpark látogatóközpontjának vetítő termében két alkalommal is bemutatásra kerül a Négy Évszak a magyar pusztán című lebilincselő természetfilm.

Nagyerdei Kultúrpark, Debrecen

A Debreceni Állatkertben és Vidámparkban augusztus 27-én pénteken este 19-től 23 óráig tartanak a programok. Ezen a különleges estén olyan élmények várják az érdeklődőket, amelyeket egy évben csak egyszer lehet átélni, hiszen az éj leple alatt közelebb kerülhetünk az Állatkert lakóihoz és feltárulkoznak az éjszaka titkai, a kert titokzatos élete. A látogatók az este különleges varázsában szakvezetéssel leshetnek be a kulisszák mögé.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Augusztus 27-én az éjszakai etetések során a látogatók megismerhetik az éjjel aktív állatok természetes viselkedését, testközelbe kerülhetnek a „nemszeretem” állatokkal, és számos érdekességgel találkozhatnak a kísérő programokon.

Pécsi Állatkert

A Múzeumok Éjszakájához hasonló, országszerte megrendezésre kerülő esemény 2012-ben indult útjára első alkalommal. Azóta, az állatkertek és vadasparkok minden év augusztus végén várják a látogatókat izgalmasabbnál-izgalmasabb éjszakai kalandokkal. 

A Pécsi Állatkert idén is színes programokkal várja látogatóit, akik bepillanthatnak az állatok éjszakai életébe, a látványetetések alkalmával pedig kulisszatitkokat is megtudhatnak egy-egy lakónkról. Mindemellett a kicsiknek akadálypályával, ingyenes arcfestő programmal,  a nagyobbaknak paraszobával és bátorságpróbával készülnek.

A főépület homlokzatán fényfestés fogadja majd az ide érkezőket, de – egyebek mellett – a közkedvelt tűzzsonglőr és a csillagászati bemutató sem maradhat el. 

A program időpontja: 2021. augusztus 27., 9.00 – 22.30 Pénztárzárás és utolsó belépési lehetőség: 21.30

A részletes programot keressétek az állatkertek oldalán.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére