Jelenlegi hely

Önbizalom, önértékelés, önbecsülés - Uzsalyné Pécsi Rita (PhD) neveléskutató

Az önbizalom hiánya ma már tömegbetegség, pedig az önbecsülésnek
2022. NOVEMBER 30., SZERDA, 18:30–20:00
Helyszín: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium

Az önbizalom hiánya ma már tömegbetegség, pedig az önbecsülésnek – minden erre vonatkozó kutatás szerint – lényegesen nagyobb szerepe van a személyiségfejlődésben, mint az intelligenciának vagy a tehetségnek.

Az önbecsülés kulcsa és hajtóereje nagyrészt az érzelmi intelligencia, melynek meghatározó elemei: a kudarctűrés, rugalmasság, saját érzéseim felismerése és kezelése, a kapcsolati készség, döntésképesség stb.

Az önbizalomra, önbecsülésre nem lehet bérletet váltani az óvodában, azt minden életkorban erősíteni kell - és lehet. Ennek módjairól szól az előadás.

Az alapvető cél a mások ítéletétől független önbecsülés kialakulása: Hiszen „Az tud másokat szeretni, aki önmagát szereti!” (Arisztotelész)

Az előadás helyszíne: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Díszterme

A belépés ingyenes.

Életrajz:

Uzsalyné Pécsi Rita PhD; neveléskutató

Apor Vilmos Katolikus Főiskola főiskolai tanár, karnagy

“A nevelés az Élet szolgálata” – ezt vallom, ennek módjait kutatom, keresem feleségként az önnevelésben, anyaként, tanárként és neveléskutatóként is. (Férjem Uzsaly Zoltán, 4 felnőtt, már szintén családos gyermekünk, 5 unokánk van)

Mindezt leghitelesebben és legelevenebben Josef Kentenich (a katolikus Schönstatt nevelési és családmozgalom alapítója) Organikus Pedagógiájában találtam meg. 1992 óta tartozunk a Schönstatt családmozgalomhoz.

Neveléskutatóként a személyiség hatékony fejlesztése, az érzelmi intelligencia humán tőkévé alakítása érdekel. Legjobban tehát az, hogy hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjunk át. Ezért tanultam és tanítottam zenét, retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, általános és szakdidaktikát, nevelés- és módszertant is, és hasonlóképpen nevelési, önnevelési, életvezetési témájú előadásokkal járjuk férjemmel az országot, évente több száz előadást tartok országszerte és határainkon túl.

Az oktatás szinte minden szintjén dolgoztam; óvodát, iskolát alapítottam és vezettem; Taneszközöket írtunk édesapámmal (Kulcs a muzsikához); művészetpedagógiából doktoráltam.

Jelenleg is a felsőoktatásban és a felnőttképzésben dolgozom, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán kívül különböző egyetemeken, főiskolákon általános módszertant, pedagógiát és az Organikus Pedagógiát tanítom leendő pedagógusoknak, vezetőknek.

Amatőr egyházi kórust vezetek Pécsett, a Bárdos Kórussal a Bazilikában minden vasárnap reggel 8 órakor éneklünk.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére