Jelenlegi hely

Izgalmas meseösvények, amelyeket érdemes családdal felfedezni!

Itt a nyár! Szeretnétek hasznosan eltölteni időt, miközben kirándultok? Most olyan vidéken található meseösvényeket mutatunk be nektek, amelyek igazán tartalmas családi programot kínálnak.

Zalakaros – Égerösvény

A zalakarosi Égerösvény pallóösvényét Tőzike tündér őrzi. Az 5 állomásból álló természetismereti tanösvény a környező erdőrészlet élővilágát, a természeti értékeket, az erdő működését dolgozza fel látványos tájékoztató táblákkal, interaktív elemekkel, mesefigurákkal.

A megközelítés tömegközlekedéssel, kerékpárral, autóval is könnyen lehetséges, számos tábla jelzi a helyszínt. A 250 méter hosszú pallóösvényen padokat is elhelyeztek, játszótér és mosdó is van a közelben.

Külön örvendetes, hogy a mozgáskorlátozottakra is gondoltak, mivel mind a fogadótér, mind az itt található indítótábla megközelítése akadálymentes. Az első táblánál pedig Braille írásos táblák kerültek kihelyezésére.

További infókat itt találsz!

Katalinpusztai Kirándulóközpont - Gyadai Tanösvény

Ismerd meg! a szabadon látogatható tanösvényeket, melyek számodra egész napos elfoglaltságot biztosíthatnak. Kérheted szakvezetők segítségét is, akik az ittlétet még több ismeretanyaggal és élményekkel tölthetik meg.

Amenyiben a Katalinpusztai Látogatóközpont közelében található Gyadai Tanösvényt választjátok, HanGYA DAni fog titeket megismertetni az erdő, a rét életével. Az öt kilométeres szakaszon betekinthettek az erdészek életébe is.

Az óvodásokat számos izgalmas kaland várja a „Legyél te is Kiserdész! élményösvényen. Emellett található még itt egy madástani ösvény és egy kincskereső tanösvény is.

Még több infóra van szükséged? Keresd fel a honlapjukat, vagy a Facebookos oldalukat!

Soproni Parkerdő – Boszorkány meseösvény

A szűk 1 kilométeres meseösvény 8 állomásán különböző ügyességi és logikai játékoknak köszönhetően boszorkánytörténetek elevenednek meg a gyerekek előtt.

Egy térkép segítségével barangolhatjátok be a helyszíneket, az egyes állomásokon pedig pecséteket gyűjthettek, amit a végállomáson válthattok be jutalomért cserében.

További képeket a meseösvényről itt nézhetsz meg!

Noszvaj – Meseút

Az ország első meseterápiás tanösvénye 10 palóc népmesét megelevenítő meseházzal, 7 próbatétellel és sok játékos feladattal várja a családokat.

A gyerekeknek készítettek egy ingyenesen letölthető Meseútlevelet is, amit magaddal vihettek és áttekinthetőbbé teszi az utatokat.

A Meseút egyik állomása a Mesekönyv-csere-bere pont, ezért jó ha otthonról hoztok néhány gyerek- vagy mesekönyvet, amit a ládában található könyvekre elcserélhettek. Egy másik állomáson lehetőség van apró meglepetésesket is elhelyezni a következő meseutas számára. Ezért jó ha otthonról hoztok néhány fölöslegessé vált apróságot, "kincset" amit ti is otthagyhattok.

Még több varázslatos élményre vagy kíváncsi a Meseúttal kapcsolatban? ITT és ITT tájékozódhatsz!

Kővágószőlős – Jakab-hegyi meseösvény

A természetvédelmi értékeket bemutató tanösvény mesés, szórakoztató formában mutatja be a környék természeti és kultúrtörténeti értékeit, valamint a környező erdők növény- és állatvilágát.

Az ösvény mentén elhelyezett mesetáblák gondoskodnak a tanulásról. Az útvonal mentén pedig hulladékgyűjtők segítenek a környezetre való odafigyelésben. A meseösvényt bányászati és földtani bemutató is kiegészíti.

Emellett a természetjáróknak is szuper tanulási, felfedezési lehetőséget biztosít a tanösvény, mivel 3 turistaútvonalat is érint.

Ha még több infót szeretnél tudni a meseösvényről, ITT bővebben is olvashatsz róla!

Összeállította: szági, Szegedimami

A képek forrásai: a feltüntetett weboldalak, valamint a Jakab-hegyi meseösvény esetében itt találod.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére