Jelenlegi hely

„Akkor jöttem rá igazán, hogy Ő az a személy, aki örökre mellettem fog állni, akármi is történjen.” – fiatalok mesélnek, hogy szerintük milyen a jó nevelőszülő!

Magyarországon jelenleg mintegy 23 ezer olyan gyermek él, aki valamilyen okból elvesztette a saját családját. 23 ezer gyermek vár arra, hogy visszafogadja a családja, hogy „megjavuljon” anyu vagy épp apu, hogy rendeződjön az otthoni helyzet, hogy újra biztonságban érezhesse magát. Nehéz ez a helyzet, egy kisgyermek pedig mit sem tehet arról ahová született, viszont tragédiák sorozatát kénytelen elszenvedni. Egyetlen kiút, ha átmeneti helyzetre is, ha egy szerető nevelőcsalád befogadja és biztosítja számukra a szeretetteljes családi légkört. Viszont ehhez szükséges minél több szeretetteljes család, aki megmenti ezeket a gyerekeket! - Makai Mariann írása.

Fészek Gyermekvédő Egyesület 29 éve működik ezáltal elég sok fiatal lépett ki a nagybetűs életbe, közülük többen nem maradtak egyedül, mert az elég jó nevelőszőlői család megtartó és megtámasztó ereje vérségi kötelék nélkül is hat.

F.Hegedűs Terézia az egyesület nevelőszülői tanácsadója segítségével arról kérdeztünk fiatalokat, akik a gyermekvédelmi rendszerben nőttek fel, hogy szerintük milyen a jó nevelőszülő?

R.B. 23 éves - Kettő és félévesen kerültem a nevelőszülői családba, mert otthon bántalmaztak. Anyámnak új párja nem fogadott el minket, mert más apától voltunk. … A jó nevelőszülő szívből csinálja, nem tesz különbséget a saját és a nevelt gyermekek között.

K.A. 25 éves – Nem élnek már a vér szerinti szüleim, de jó volt míg éltek. … A jó nevelőszülő figyelmes, érzékeny, szeretettel nevel, … úgy nevel, ahogy saját magának is jól esne, ha fordított helyzetben lennénk.

B.M. 22 éves – Kettő évesen kerültem a nevelőszülői családba, a szüleim alkohol problémái és szegénység miatt. … Rengeteg dolgot megéltem a nevelőszülővel, nem voltam minta gyerek, lázadtam, minden rosszba belementem, csavarogtam, illegális dolog is volt akár. Nevelőanyám csak sírt, hogy most mit tegyen velem, de tűrt, és tűrt. Akkor jöttem rá igazán, hogy Ő az a személy, aki örökre mellettem fog állni, akármi is történjen. Nem a vér teszi a családot. Külön élünk, minden nap találkozunk, a 3 éves kisfiam Mamának szólítja, én pedig a mai napig Anyának!

Nevelőszülőnek jelentkezőket várunk a FÉSZEK Gyermekvédő Egyesület csapatába.
Olyan elhivatott, büntetlen előéletű 24. életévüket betöltött felnőtteket, akik segíteni szeretnének olyan újszülötteken, kicsi gyermekeken, kamaszokon, akiknek a vér szerinti családja valami oknál fogva erre nem képes. Nem ígérhetünk könnyű munkát, de ha van Benned elég szeretet, együttérzés, tettrekészség, segíteni akarás és még a humorérzéked sem veszett ki, akkor jelentkezz! – mondja Rádiné F.Hegedűs Terézia az egyesület nevelőszülői tanácsadója.

M.B. – 26 éves – 15 éve kerültem a nevelőszülői családba, szüleim alkoholizmusa és kaotikus életvitele miatt. Édesapám meghalt, édesanyámmal 5 éve nem tartom a kapcsolatot. … A jó nevelőszülő úgy neveli a befogadott gyerekeket, mintha a sajátjai lennének. Lehetőséget ad arra, hogy jobb életet teremthessenek maguknak, példával szolgál számukra, hogy milyen a felelősségteljes szülő, hiteles szülőképet alakít ki.

M.Zs. – 27 éves – Kilenc évesen kerültem nevelőszülői családba, a szüleim nem figyeltek rám és nagyon rossz volt a magatartásom. … A jó nevelőszülő nem tesz különbséget a nevelt gyerekek között, sosem szólja le, támogatja, bátorítja, vállon veregeti, megsimogatja az arcát, a  hátát … fontos az érintés.

Ha Te is úgy érzed, hogy szebbé tennéd, egy gyermek életét, segíts rajta, de lagalább is olvass róla, hogyan tudnál nevelőszülővé válni!

Olyan elhivatott, büntetlen előéletű 24. életévüket betöltött felnőtteket keresünk nevelőszülőknek, akik segíteni szeretnének olyan újszülötteken, kicsi gyermekeken, kamaszokon, akiknek a vér szerinti családja valami oknál fogva erre nem képes. Nem ígérhetünk könnyű munkát, de ha van Benned elég szeretet, együttérzés, tettrekészség, segíteni akarás és még a humorérzéked sem veszett ki, akkor jelentkezz! – mondja Rádiné F.Hegedűs Terézia az egyesület nevelőszülői tanácsadója.

Bővebb információért keressétek fel a www.feszekegyesulet honlapot vagy hívjátok közvetlenül a megadott telefonszámokat: +36 30 822 2034 vagy a 06 23 375-843!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére