Jelenlegi hely

Lakatokkal fejezték ki: családban élni jó!

 

A Pécsimami Közhasznú Egyesület idén harmadik alkalommal rendezi meg a „Pécsimami Napok” programsorozatot, melynek keretében a család és a gyermekvállalás megbecsülését kifejező sétára került sor május 4-én.

Az, hogy a szerelmesek az összetartozásukat jelképező lakatot helyeznek el, már régóta hagyomány Pécsett: az egyesület ezt a szokást értelmezte át, hiszen minden nagy lakatra annyi kis lakat került, ahány gyermeket a pár nevel.

 

Fotó: Bublik Róbert
 
 A pécsi Janus Pannonius utcai lakatfalhoz vezető sétán az egyesület felhívására több mint ötvenen vettek részt. A szülők és gyermekeik nevével, valamint a „Családban élni jó!” felirattal ellátott lakatokat az egyesület a Nemzeti Erőforrás Minisztérium családbarát közgondolkodás népszerűsítésére kiírt pályázata keretében, pályázati forrásból biztosította.

 


 
A résztvevőknek nem volt könnyű dolga: a 2010-ben bővített lakatfal mára szinte teljesen megtelt. Ezért hirdetett pályázatot az önkormányzat a lakatfal fejlesztésére, melyre negyven pályamunka érkezett. Az egyesület célja, hogy a pályázat eredményeként megújuló lakatfal ne csak küllemében, hanem szerepében is változzon: az ifjú szerelmesek mellett a gyermeket nevelő párok is magukénak érezzék azt.

 


 
A családok bővülésével a nagy lakatokra kerülő kis lakatok száma is nőni fog, így a gyermekvállalás, mint érték, mindenki számára láthatóvá válik.
 

A III. Pécsimami Napok programsorozata a párok közös sétájával lezárt szülőtámogató és párkapcsolat erősítő előadások után vidám családi délutánokkal folytatódik május 18-án és május 19-én.
 
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére