Jelenlegi hely

Győr-Kovács Margit Általános Iskola és Szakképző Iskola

Cím: 9024 Győr, Répce u. 2.
Tel: 96/428-033
E-mail: kovacsmargit@mfgyor.hu
 

Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Német Nemzetiségi Általános Művelődési Központ, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény   KOVÁCS MARGIT ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA
 
 
 
Megváltozott nevünk a korábban Kovács Margit Általános Művelődési Központ, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néven működő többcélú intézményt takarja. Marcalváros I. városrészben működünk. Általános iskolai intézményegységünk magában foglalja az alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti ágát és a német nemzetiségi oktatást. Kézműves szakképző iskola, művészeti középiskola épül az itt folyó vizuális képzésre. Művelődési központ, nyilvános könyvtár és mozi működik az épületben. Saját működtetésű konyhával rendelkezünk.
Kollektívánk a tavalyi tanévben elnyerte a GYŐR MŰVÉSZETÉÉRT kitüntető címet.
Az általános iskolában folyó nevelő-oktató munka jellemzői:
·                Munkánk középpontjában mindenkor a tanuló és annak érdeke áll. Elsődlegesnek tartjuk tanulóink egyéni képességfejlesztését, nevelését. Munkánkat demokratikus vezetés mellett, jó munkahelyi légkörben, partnereinket bevonva végezzük.
·                Emelt szintű német és angol képzés folyik első osztályban ráhangoló, játékos formában, harmadik osztálytól emelt óraszámban. Ausztriai testvérkapcsolat segíti a nyelvtudás elmélyítését.
·                Az emelt szintű rajzoktatás által fejlődik a tanulók kézügyessége, térlátása, esztétikai érzékenysége, kreativitása. A képzés segíti a többi tantárgy tanulását is azáltal, hogy elemez, láttat, kreatívvá nevel.
·                A német nemzetiségi oktatásban részt vevő diákok első osztálytól kezdve heti 5 órában ismerkednek e nemzetiség nyelvével, kultúrájával, hagyományaival. Ötödik osztálytól második idegen nyelvet (angolt) tanulnak.
·                Délutáni oktatás keretében fogadjuk az alapfokú művészetoktatás képző-és iparművészeti ágában a művészeti képzés iránt érdeklődő tanulókat. Rajz- festés-mintázás tantárgyon belül grafikai, festészeti, plasztikai műveleteket sajátíthatnak el. A műhelyek sokféle lehetőséget adnak az alkotni vágyó gyerekeknek.
·                Első osztálytól kezdve lehetőség van a torna, kosárlabda, futsal alapjainak elkezdésére. Ezekből versenylehetőségeket is biztosítani tudunk. Az iskolai sportkör keretében működő karate és tömegsport további lehetőségeket ad a rendszeres testmozgásra. Nemzetiségi néptánccsoportunk színvonalas műsorai színesítik az iskola és a város rendezvényeit.
·                A művelődési központ szakemberei sokoldalú programokat szerveznek az ide járó valamennyi diák számára. Színház, mozi, hangverseny és egyéb rendezvények biztosítják tanulóink kulturális és művelődési igényeinek kielégítését.
·                Teljes körű egészségfejlesztési mintaprogram védi diákjaink egészséges fejlődését.   4 alapvető feladat elvégzésére törekszünk: egészséges táplálkozás, mindennapi mozgás, lelki egészség és személyiségfejlesztés a művészetek és a játék alkalmazásával, egészségtan oktatása.
 
Az iskola vezetősége az intézmény programjának részletesebb ismertetése céljából az érdeklődő szülők rendelkezésére áll minden szerdán 14.00 és 15.00 óra között.
 

Hozzászólások

Üdvözletem.

Első sorban a kérdésre a válaszom.Nagyon ritka az az iskola amely családias köryezetben próbálja a diákokat oktatni.Köszönet is minden Kovács Margitos pedagógusnak ezért a hozzáállásért ,hogy gyermekeink mégha kicsit félve is de bizalommal fordulnak hozzájuk.Nagyon nagy öröm számomra például amikor gyermekem hazajön és úgy beszél a pedagógusokról mintha nagynéni vagy nagybácsi oktatta volna egésznap.Az való igaz,hogy nagyon nehéz az iskola követelménye és elvárása de mindezek ellenére az én gyermekem örömmel jár oda,pedig voltak nehéz időszakaink amikor is úgy gondoltuk,hogy nem fogja tudni végig csinálni.De személy szerint köszönet a 10.a osztály összes pedagógusának azért hogy ezen időszakon gyermekem mellé álltak és segitették neki megmutatni a helyes utat.Bármilyen problémám volt segitőkészek voltak nagyon.Ha bárki érdeklődik az iskoláról csak pozitiv dolgokat tudok mondani.És mint szülői munkaközösségi tagra ,mindig számithat az iskola a segitségemre :) További szép napot minden Kovács Margitos diáknak valamint pedagogusnak.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 10.

Most itt vagyok 3 gyerekkel, házimunkával, kerttel, mindennapi főzéssel, extra takarítással, tanítással, lélekápolással, kreatívkodással. És nem értem, eddig mivel töltöttem el az időm....
A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

Nyelvtanulás otthonról? Állandó aktualitása jelenlegi bezártságunkban talán hangsúlyosabb lett. Nem tudod, merre indulj? Vizsgasztorik, rutin és ingyenes applikációk egy többszörös nyelvvizsgázótól.
Rajzold meg álmaid vidámparkját!

Rajzold meg álmaid vidámparkját!

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark online rajzpályázatot hirdet!
Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

3. hete vagyunk itthon a gyerekekkel, itthonról dolgozunk, itthonról sulizunk, itthon szórakoztatjuk a gyerekeket, a tanárok, barátok és haverok helyett. Bevallom néha sok(k), de legtöbbször azért mégis azt mondhatom, hogy nagyon élvezzük, ennyi kreatív dologra, közös játékra GYES-es időszakunk óta nem volt lehetőség.
Ugrás az oldal tetejére