Jelenlegi hely

Mintegy százötven program lesz az idei győri Adventi Fesztiválon

Mintegy százötven programot rendeznek az idei Adventi Fesztivál keretében Győrben november 27. és december vége között két helyszínen, a Dunakapu téren és a Széchenyi téren.

A programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy a Széchenyi tér a meghitt, szakrális hangulat helyszíne lesz a mindenki karácsonyfájával, az adventi koszorúval, a betlehemmel, a fényjátékkal, az állatsimogatóval és a kisvasúttal. A Dunakapu téren jégpályát állítanak fel, amely január végéig üzemel majd, emellett lesz állatsimogató, körhinta és hóember is. A kulturális programokat mindkét helyszínen és a Megyeház téren is kézműves kirakodóvásár egészíti ki.

A polgármester hozzátette: a városban zajló fejlesztések jól szolgálják az ünnep meghittségét. Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei székhely a hagyományok őrzése terén kiemelkedik a régióban, a turizmusban betöltött teljesítménye pedig kiváló egész évben. Példaként említette, hogy tavaly a vendégéjszakák száma 340 ezer volt, amely az előzetes becslések szerint húszezerrel lesz több idén.

Adventi vásár

Serfőzőné Tóth Andrea, a Győri Fesztivál és Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója a programokat részletezve elmondta, hogy az adventi időszakban a Széchenyi téren minden pénteken, szombaton és vasárnap kínálnak kulturális programokat. A legkisebbeknek vasárnap délelőttönként gyermekkoncerteket is tartanak. Példaként említette, hogy ezúttal is megrendezik a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, ahol a magyarországi csoportok mellett Erdélyből és Szlovákiából is érkeznek betlehemesek.

A Dunakapu téri mesemoziban népszerű gyermekmeséket, mint a Bogyó és Babócát vagy a Vukot vetítik majd, emellett Adventi varázslat címmel Szemere Zita, a Magyar Állami Operaház énekesnője és Ella István orgonaművész tart lemezbemutató koncertet. A negyvenszer tizennyolc méteres pályán egyszerre mintegy kétszáz ember tartózkodhat majd. A pályát vasárnaptól csütörtökig délelőtt tíz és este nyolc óra között, pénteken és szombaton pedig este tíz óráig lehet használni. Szombatonként hoki ügyességi bemutatót és közönségtalálkozót rendeznek a válogatott játékosokkal.

Domanyik Eszter, a győri polgármesteri hivatal városmarketing és programszervezési főosztályának vezetője az Adventi Fesztivált záró Szilveszteri Vigasságokról elmondta, hogy a 2015-ös évtől a Dunakapu téren búcsúzhatnak majd a győriek, ahol a Maxisun és a Star Machine zenekarok adnak koncertet.

 

Forrás: MTI

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére