Jelenlegi hely

Guruló állvány, a kerékre szerelt munkabiztonság

A munkabiztonság elsőbbsége

Bármilyen típusú munkavégzés alapvető feltétele a munkabiztonság. Ehhez – feladattól függően – számos eszköz áll rendelkezésre. Jó példák erre a különböző típusú állványok, melyek a magaslati munkák során nyújtanak szilárd és biztonságos alapot.

Akár a ház körül dolgozzunk, akár hivatásszerűen végezzünk bizonyos szakmunkákat, a munkavédelem mindenképpen fontos, hiszen ez garantálja biztonságunkat. Utóbbi esetben számos előírás és jogszabály is meghatározza, hogy mik azok a pontos követelmények, amelyek teljesülése nélkül a munkavégzés biztonsági szempontból szabálytalannak minősül. Sőt, egyes feladatkörök és munkák már önmagukban is veszélyesnek minősülnek, hiszen például olyan anyagokkal, eszközökkel dolgozunk, amelyek ártalmasak lehetnek, de az is lehet, hogy a munkavégzés helye indokolja a fokozott körültekintést.

Ebbe a körbe tartoznak az olyan munkák is, melyeket a magasban kell végezni, legyen szó akár házépítésről, felújításról, festésről és még sorolhatnánk. A legszemléletesebb példát erre talán a sok helyen felbukkanó építési területek jelentik, ahol hatalmas állványzatokon dolgozó munkásokkal találkozhatunk. Ilyen esetekben a biztonság alapja akár egy guruló állvány is lehet, mely amellett, hogy mobilis eszköz, stabil alapot képes nyújtani.

Mozgatható óvintézkedés

Hogy hogyan is fér meg egymás mellett a stabilitás és a mobilitás? Nos, egy guruló állvány esetében leginkább probléma nélkül. A forgalmazók kínálatát böngészve számos ilyen eszközt találhatunk, amelyek különféle specifikációkkal rendelkeznek, de e két tulajdonság a biztonsággal ötvözve mindegyiknek sajátja. Az pedig, hogy nekünk egy ház körüli, egy félprofi vagy épp egy professzionális guruló állvány felel meg, leginkább saját igényeink és a pénztárcánk határozza meg.

A belépő szintet értelemszerűen a ház körüli munkákra alkalmas guruló állványok jelentik. Ezek munkamagassága viszonylag alacsony, de könnyen mozgatható, hasznos eszközök lehetnek például kerti munkákhoz. A félprofi kategória leginkább mesterembereknek ajánlott, akik gyakran szorulnak rá a guruló állvány használatára. Az anyaghasználat itt is kifogástalan, ám ezen eszközök már nagyobb munkamagasságot garantálnak. Az egészen magasra törő profi állványok pedig már egészen komoly, nemzetközi előírásoknak és szabványoknak megfelelő eszközök.

A gurulás előnyei

Statikus társaival ellentétben a guruló állvány mindenképpen kiemelkedik mobilitásában, hiszen fékezhető kerekeinek köszönhetően egyik munkaterületről könnyedén a másikra gurítható. A stabilitás szempontjából pedig éppen a fékezhetőség a kulcs, hiszen a kerekek biztonságosan blokkolhatók. A könnyed mozgathatóságot segíti az anyaghasználat is. Az alapanyagként szolgáló alumínium könnyű súlyt, de masszív felépítést biztosít a guruló állványok számára.

Felépítésük sok esetben moduláris, így könnyedén szétszedhetők, igény esetén munkamagasságuk is előre beállítható. Ez főleg akkor jön jól, ha a mesterek a különböző munkaterületekre magukkal szállítanák az állványt, de a rendelkezésre álló hely limitált. Egy guruló állvány tehát lényegében minden olyan tulajdonságot kombinál, mely az egyszerű, ám mégis biztonságos munkavégzéshez szükséges. Ez pedig egy szakmunkához használatos eszköztől bizony nem kevés.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére