Jelenlegi hely

Guruló állvány, a kerékre szerelt munkabiztonság

A munkabiztonság elsőbbsége

Bármilyen típusú munkavégzés alapvető feltétele a munkabiztonság. Ehhez – feladattól függően – számos eszköz áll rendelkezésre. Jó példák erre a különböző típusú állványok, melyek a magaslati munkák során nyújtanak szilárd és biztonságos alapot.

Akár a ház körül dolgozzunk, akár hivatásszerűen végezzünk bizonyos szakmunkákat, a munkavédelem mindenképpen fontos, hiszen ez garantálja biztonságunkat. Utóbbi esetben számos előírás és jogszabály is meghatározza, hogy mik azok a pontos követelmények, amelyek teljesülése nélkül a munkavégzés biztonsági szempontból szabálytalannak minősül. Sőt, egyes feladatkörök és munkák már önmagukban is veszélyesnek minősülnek, hiszen például olyan anyagokkal, eszközökkel dolgozunk, amelyek ártalmasak lehetnek, de az is lehet, hogy a munkavégzés helye indokolja a fokozott körültekintést.

Ebbe a körbe tartoznak az olyan munkák is, melyeket a magasban kell végezni, legyen szó akár házépítésről, felújításról, festésről és még sorolhatnánk. A legszemléletesebb példát erre talán a sok helyen felbukkanó építési területek jelentik, ahol hatalmas állványzatokon dolgozó munkásokkal találkozhatunk. Ilyen esetekben a biztonság alapja akár egy guruló állvány is lehet, mely amellett, hogy mobilis eszköz, stabil alapot képes nyújtani.

Mozgatható óvintézkedés

Hogy hogyan is fér meg egymás mellett a stabilitás és a mobilitás? Nos, egy guruló állvány esetében leginkább probléma nélkül. A forgalmazók kínálatát böngészve számos ilyen eszközt találhatunk, amelyek különféle specifikációkkal rendelkeznek, de e két tulajdonság a biztonsággal ötvözve mindegyiknek sajátja. Az pedig, hogy nekünk egy ház körüli, egy félprofi vagy épp egy professzionális guruló állvány felel meg, leginkább saját igényeink és a pénztárcánk határozza meg.

A belépő szintet értelemszerűen a ház körüli munkákra alkalmas guruló állványok jelentik. Ezek munkamagassága viszonylag alacsony, de könnyen mozgatható, hasznos eszközök lehetnek például kerti munkákhoz. A félprofi kategória leginkább mesterembereknek ajánlott, akik gyakran szorulnak rá a guruló állvány használatára. Az anyaghasználat itt is kifogástalan, ám ezen eszközök már nagyobb munkamagasságot garantálnak. Az egészen magasra törő profi állványok pedig már egészen komoly, nemzetközi előírásoknak és szabványoknak megfelelő eszközök.

A gurulás előnyei

Statikus társaival ellentétben a guruló állvány mindenképpen kiemelkedik mobilitásában, hiszen fékezhető kerekeinek köszönhetően egyik munkaterületről könnyedén a másikra gurítható. A stabilitás szempontjából pedig éppen a fékezhetőség a kulcs, hiszen a kerekek biztonságosan blokkolhatók. A könnyed mozgathatóságot segíti az anyaghasználat is. Az alapanyagként szolgáló alumínium könnyű súlyt, de masszív felépítést biztosít a guruló állványok számára.

Felépítésük sok esetben moduláris, így könnyedén szétszedhetők, igény esetén munkamagasságuk is előre beállítható. Ez főleg akkor jön jól, ha a mesterek a különböző munkaterületekre magukkal szállítanák az állványt, de a rendelkezésre álló hely limitált. Egy guruló állvány tehát lényegében minden olyan tulajdonságot kombinál, mely az egyszerű, ám mégis biztonságos munkavégzéshez szükséges. Ez pedig egy szakmunkához használatos eszköztől bizony nem kevés.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére