Jelenlegi hely

Kertes házban élsz Győrben? Segítünk fűnyírót választani!

Egy kertes ház hatalmas előny a család számára, ám tudni kell, hogy rengeteg munkával jár – így van ez Győrben, de az ország más részein is. Az egyik ilyen feladat a fűnyírás, amelyre többféle megoldás létezik, ezek közül kell kiválasztani, mi áll az emberhez a legközelebb. Nézzük, mik a legnépszerűbb lehetőségek!

Elektromos fűnyíró

A legismertebb, legnépszerűbb megoldás. Egyszerű szerkezet, elég csatlakoztatni hozzá az áramforrást, meg beindítani, és már vághatjuk is vele a füvet. Természetesen nem mindegy, milyen modellről beszélünk, de általánosságban elmondhatjuk, hogy egy elektromos modell gyengébb teljesítményű, mint egy benzines eszköz. Éppen ezért az elektromos fűnyírót inkább kisebb kertekhez ajánlják, maximum 800 négyzetméterig, különben jelentős problémát okoz a hosszabbító kezelése, kikerülése. Jó hír, hogy alacsonyabb áron megvásárolható, például az Alza webshopjában, de a karbantartási költsége is alacsonyabb.

Benzines fűnyíró

Ez is népszerű választás, hisz bivalyerős gépeket kapni az üzletekben, amelyekkel pillanatok alatt el lehet végezni a munkát egy nagyobb kertben is. A benzines eszköz bonyolultabb szerkezet, nem elég bele az üzemanyag, oda kell figyelni az olajra, a szűrőre is, de a berántó zsinórt sem mindig egyszerű kezelni. A benzines fűnyíró nehezebb gép, a megvásárlása és a karbantartása is nagyobb költségbe kerül, cserébe nagyobb élmény vele a munka. Vannak vélemények, amelyek szerint környezetszennyező megoldás.

Kézi fűnyíró

A legtudatosabb, leginkább környezetbarát választás, ám kifejezetten nehéz vele dolgozni. A pengék forgását a kézi tolás biztosítja, így az nem lesz egyenletes, a nagyobb fűvel emiatt egyáltalán nem boldogul az eszköz. Viszont egy kisebb kerthez épp ideális, hisz elég rajta néhány naponta végigszaladni, ezzel is tökéletesen karbantartható a gyep. A kézi fűnyíró beszerzése költségeit illetően kedvező megoldás, szállítani és tárolni is könnyebb, csak éppen füvet nyírni nem az igazi egy nagyobb kert esetében.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére