Jelenlegi hely

Kertes házban élsz Győrben? Segítünk fűnyírót választani!

Egy kertes ház hatalmas előny a család számára, ám tudni kell, hogy rengeteg munkával jár – így van ez Győrben, de az ország más részein is. Az egyik ilyen feladat a fűnyírás, amelyre többféle megoldás létezik, ezek közül kell kiválasztani, mi áll az emberhez a legközelebb. Nézzük, mik a legnépszerűbb lehetőségek!

Elektromos fűnyíró

A legismertebb, legnépszerűbb megoldás. Egyszerű szerkezet, elég csatlakoztatni hozzá az áramforrást, meg beindítani, és már vághatjuk is vele a füvet. Természetesen nem mindegy, milyen modellről beszélünk, de általánosságban elmondhatjuk, hogy egy elektromos modell gyengébb teljesítményű, mint egy benzines eszköz. Éppen ezért az elektromos fűnyírót inkább kisebb kertekhez ajánlják, maximum 800 négyzetméterig, különben jelentős problémát okoz a hosszabbító kezelése, kikerülése. Jó hír, hogy alacsonyabb áron megvásárolható, például az Alza webshopjában, de a karbantartási költsége is alacsonyabb.

Benzines fűnyíró

Ez is népszerű választás, hisz bivalyerős gépeket kapni az üzletekben, amelyekkel pillanatok alatt el lehet végezni a munkát egy nagyobb kertben is. A benzines eszköz bonyolultabb szerkezet, nem elég bele az üzemanyag, oda kell figyelni az olajra, a szűrőre is, de a berántó zsinórt sem mindig egyszerű kezelni. A benzines fűnyíró nehezebb gép, a megvásárlása és a karbantartása is nagyobb költségbe kerül, cserébe nagyobb élmény vele a munka. Vannak vélemények, amelyek szerint környezetszennyező megoldás.

Kézi fűnyíró

A legtudatosabb, leginkább környezetbarát választás, ám kifejezetten nehéz vele dolgozni. A pengék forgását a kézi tolás biztosítja, így az nem lesz egyenletes, a nagyobb fűvel emiatt egyáltalán nem boldogul az eszköz. Viszont egy kisebb kerthez épp ideális, hisz elég rajta néhány naponta végigszaladni, ezzel is tökéletesen karbantartható a gyep. A kézi fűnyíró beszerzése költségeit illetően kedvező megoldás, szállítani és tárolni is könnyebb, csak éppen füvet nyírni nem az igazi egy nagyobb kert esetében.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére