Jelenlegi hely

Kertes házban élsz Győrben? Segítünk fűnyírót választani!

Egy kertes ház hatalmas előny a család számára, ám tudni kell, hogy rengeteg munkával jár – így van ez Győrben, de az ország más részein is. Az egyik ilyen feladat a fűnyírás, amelyre többféle megoldás létezik, ezek közül kell kiválasztani, mi áll az emberhez a legközelebb. Nézzük, mik a legnépszerűbb lehetőségek!

Elektromos fűnyíró

A legismertebb, legnépszerűbb megoldás. Egyszerű szerkezet, elég csatlakoztatni hozzá az áramforrást, meg beindítani, és már vághatjuk is vele a füvet. Természetesen nem mindegy, milyen modellről beszélünk, de általánosságban elmondhatjuk, hogy egy elektromos modell gyengébb teljesítményű, mint egy benzines eszköz. Éppen ezért az elektromos fűnyírót inkább kisebb kertekhez ajánlják, maximum 800 négyzetméterig, különben jelentős problémát okoz a hosszabbító kezelése, kikerülése. Jó hír, hogy alacsonyabb áron megvásárolható, például az Alza webshopjában, de a karbantartási költsége is alacsonyabb.

Benzines fűnyíró

Ez is népszerű választás, hisz bivalyerős gépeket kapni az üzletekben, amelyekkel pillanatok alatt el lehet végezni a munkát egy nagyobb kertben is. A benzines eszköz bonyolultabb szerkezet, nem elég bele az üzemanyag, oda kell figyelni az olajra, a szűrőre is, de a berántó zsinórt sem mindig egyszerű kezelni. A benzines fűnyíró nehezebb gép, a megvásárlása és a karbantartása is nagyobb költségbe kerül, cserébe nagyobb élmény vele a munka. Vannak vélemények, amelyek szerint környezetszennyező megoldás.

Kézi fűnyíró

A legtudatosabb, leginkább környezetbarát választás, ám kifejezetten nehéz vele dolgozni. A pengék forgását a kézi tolás biztosítja, így az nem lesz egyenletes, a nagyobb fűvel emiatt egyáltalán nem boldogul az eszköz. Viszont egy kisebb kerthez épp ideális, hisz elég rajta néhány naponta végigszaladni, ezzel is tökéletesen karbantartható a gyep. A kézi fűnyíró beszerzése költségeit illetően kedvező megoldás, szállítani és tárolni is könnyebb, csak éppen füvet nyírni nem az igazi egy nagyobb kert esetében.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére