Jelenlegi hely

A legjobb hintaágyak: hogyan válasszam ki a megfelelőt?

Egy kertes háznak akkor van igazán értelme, ha a kertet ki is tudjuk használni. És nem, most nem arra gondolunk, hogy ültessünk veteményest, gyümölcsfákat, és tartsunk haszonállatokat. Most a kényelmi részre helyezzük a hangsúlyt, vagyis arra, amikor nem dolgozni megy az ember a kertjébe, hanem csak úgy, élvezni a jó időt, lazítani egy kicsit.

Persze ahhoz, hogy ezt megtehessük, szükség van kényelmes kerti bútorokra is, amik minden igényünket kielégítik. Ha a komfortérzetet szeretnénk növelni a kertben, akkor egy hintaágy remek választás lehet, ugyanis ez annyiféle formában érhető el, hogy biztosan találunk olyat, ami megfelelő számunkra.

De milyen is egy jó hintaágy?

Nehéz erre a kérdésre válaszolni, hiszen mindenkinek mások a preferenciái. Vannak, akik azt szeretik, ha egy hintaágy nagy, és persze stabil, másoknak elég egy kisebb. Egyesek ücsörögni szeretnek rajta, megint mások szívesen fekszenek el a hintaágyon kényelmesen. A döntést nem szabad elkapkodni, hiszen, ha rosszul választunk, nem fogjuk tudni jól kihasználni a hintaágyunkat, mert egyszerűen nem lesz kényelmes a számunkra.

A széles kínálat tehát egyszerre áldás és átok. Jó, mert biztosan lesz olyan, ami kielégíti az igényeinket, ugyanakkor a bőség zavara megnehezíti a döntést.

Ezeket érdemes átgondolni, amikor hintaágyat választunk:

  1. Hányan használnánk? Ez igen kardinális kérdés, hiszen leginkább ettől függ a méret. Ha egyedül, vagy párban vagyunk, egy pici, kétszemélyes, ülő hintaágy is elég lehet, míg, ha többen lógnánk rajta, akkor egy igen erős, masszív, nagyobb darabra érdemes beruházni.
  2. Ülve vagy fekve? Hintaágy alatt legtöbben azt a klasszikus, pados verziót értik, amin ülve lehet óvatosan hintázni. De a fák közé köthető függőágy is tulajdonképpen egy hintaágy, amiben kényelmesen el lehet nyúlni a fák hűvös árnyékában egy meleg délutánon. Léteznek továbbá olyan típusok is, melyek szinte komplett ágyak egy állványra függesztve, hogy hintázzanak – utóbbiak tényleg kimerítik a komfort fogalmát.
  3. Mekkora hely áll rendelkezésre? Még a kertben sem végtelen a rendelkezésre álló hely, ezért érdemes előre elgondolkodni rajta, hogy mekkora hintaágy fér el – és nem csak egymagában állva, hanem hozzászámolva azt is, mekkora hely kell ahhoz, hogy hintázni tudjunk vele. Nagyon kellemetlen, amikor utólag derül ki, hogy elférni elfér ugyan, de hintázás közben folyton nekiütközik valaminek.
  4. Gyerekek is használják? Amennyiben a válasz igen, a választáskor helyezzünk különösen nagy hangsúlyt a strapabíróságra, hiszen a gyerekek alaposan kihasználhatják a hintaágy teherbírását.
  5. Milyen szintű kényelmet igénylünk? Az egyszerűbb fajták erős vászonborításúak, valamilyen párnával. Vannak ugyanakkor magasabb kategóriás darabok, amik már fotelnek is elmennének, ami a kényelmi szintet illeti. Hogy milyet választunk, az csak a saját igényeinktől, és persze a pénztárcánktól függ.

A hintaágy sokat hozzátehet ahhoz, hogy minél jobban élvezzük a kertünkben eltöltött időt, de csak akkor, ha jól választunk. Éppen ezért fontos, hogy ez egy jól átgondolt, alaposan megfontolt döntés legyen!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Sztrájktól az állami derék-méret felmérésig... világkörüli csatangolásunkban a Nemzetközi Nőnap szokásait néztük meg, ki hogyan ünnepli. Még ebben a több mint száz éve egységesnek tűnő ünnepben is hatalmas eltérések vannak világszerte.
Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

A Nemzetközi nőnap! Ugyan máig sokan azzal próbálnak kivonulni a Nőnapi nemzetközi virágosítási kampányból, hogy kommunista ünnep, de messze áll ettől az érvtől az igazság. Több köze van hozzá sztrájkoknak, választási jognak és a mimózának, mint eredetének a kommunistákhoz.
Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokban.
Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Ugrás az oldal tetejére