Jelenlegi hely

Az első Lányok Napja Magyarországon

Magyarországon első alkalommal rendezi meg a lányok napját a Nők a Tudományban Egyesület április 26-án.

Az Európában több mint tízéves hagyományra visszatekintő esemény célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatal lányok érdeklődését jobban felkeltse a műszaki pályák iránt.

Vedd kezedbe a jövőd! szlogennel a lányok napján a Siemens Zrt. - több más ipari-technológiai vállalattal együtt - megnyitja kapuit a középiskolás lányok előtt.

A kutatás-fejlesztés és a műszaki-informatikai terület adja a jövő munkahelyeit, a műszaki képzésben azonban jelenleg a tíz százalékot sem éri el a nők aránya - fogalmaz a program kommunikációjával megbízott ügynökség közleménye.

A program szervezői a középiskolák 10-11. évfolyamára járó fiatal lányok érdeklődését akarják felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier és az olyan, nem hagyományosan női szakmák iránt, amelyek felé a nők számos társadalmi vagy családi ok, megszokás vagy minta miatt sokszor nem mernek elindulni. Az akció célja, hogy megmutassa a fiataloknak, hogy a kutatás-fejlesztésben, a mérnöki pályán, az informatika területén nőként is lehet érvényesülni.

A lányok napján a látogatók betekintést nyerhetnek a Siemens Zrt. négy szektorának - energia, egészségügy, ipar, infrastruktúra és városok - világába, közelebbről megismerhetik a természettudományi, műszaki, kereskedelmi és kreatív munkaköröket, ami segítséget nyújthat későbbi pályaválasztásukhoz.

A Siemens AG 2001-től, az európai lányok napja kezdeményezés első évétől részt vesz az akcióban, és évente több mint kétezer látogatót fogad.

További információ: nokatud.hu

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Titkos macskarandi

Titkos macskarandi

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: áltatános iskola felső tagozatos gyermekek
Macskarikatúra pályázat

Macskarikatúra pályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: középiskolás fiataloknak és felnőtteknek
Ugrás az oldal tetejére