Jelenlegi hely

Ha tombol a dinó láz - ezeket a helyeket érdemes felkeresni

A kisfiúkat az óvodás évek végére, borítékolható, hogy elkapja a dinó láz. Nem, ez nem egy őskorszaki betegség. Annál talán jobb/rosszabb – mindenki döntse el maga. Amikor a gyerekszobából csak őshüllők neveit hallod és házimunka közben olyan keresztkérdések záporoznak feléd, mint: mekkora volt a Tyrannosaurus rex súlya, vagy hány kiló levelet evett meg egy nap a brachiosaurus?


Kép forrása

Ha pedig nem latinul beszél hozzád, akkor dinoszauruszként üvölt a 6 évesed, vagy valamelyik elemmel működő dinójáték teszi helyette ugyan ezt. A szenvedélyre most még rá is erősített a legújabb Jurassic word című film megjelenése, amit a kicsiknek nem ajánlunk, de helyette tartalmas szórakozás lehet az egész családnak egy-egy kiállítás, vagy dinó park meglátogatása.

Siroki Dinó Park (Heves vármegye)

Varázsvilágba csöppenhetünk ebben a csodaszép völgyben. Hangulatos háttérként a dinoszauruszokhoz egy kis patak folydogál mocsárba érkezve. Olyan, mintha a múltba sétálnánk.  A kiállítás különlegessége, hogy a Magyarországon talált összes dinoszaurusz is megtekinthető.

Élethű, tudományos alapossággal bemutatott dinoszauruszok várják a látogatókat...
A dínók nemzetközi múzeumi minősítéssel rendelkeznek, mozognak és hangot adnak.
Kicsik és nagyok egyaránt szórakozva mélyíthetik ismeretüket a dínók világáról.

Jegyárak: felnőtt, nyugdíjas élményjegy ára: 3.490 Ft/fő, gyerek élményjegy 2-től 14 éves korig: 3.990 helyett 3.490 Ft/fő, családi jegy: 2 felnőtt 2 gyerek, 14.960 Ft helyett 13.960 Ft. Minden további gyerek szintén 3.490 Ft.

Budakeszi Dinó Park

A park egy közel 2 hektáros erdőben található a Budakeszi Vadaspark területén. Egy több millió éve eltűnt világ tárul elénk a fák mögött megbúvó dinoszauruszokat látva. 25 életnagyságú dínót láthatunk ismeretterjesztő táblával ellátva, így a szórakozás mellett rengeteg hasznos információt is kapunk a 65 millió évvel ezelőtt, a Földet benépesítő élőlényekről. Érdekesség, hogy a közismert triceratops, T-rex és velociraptorok mellett az első magyar dínó, a Hungarosaurus is helyet kapott az árnyas fák között.

Jegyárak: felnőtt: 3.400, gyerek (2-14 év) 1.700 Ft, családi jegy (2 felnőtt 1 gyerek) 6800 Ft, gyermek pótjegy a családi jegyhez 900 Ft

Veszprémi Állatkert és Dinó Park

Az állatkerti séta részeként számos életnagyságú dinoszauruszt is megtekinthetünk Veszprémben. A park élményfoglalkoztatójában az egyik sátorban mini ásatást alakítottak ki, ahol a paleontológus jelöltek kiáshatják a dinoszaurusz csontokat és egyéb érdekes kincseket a homokozóban. A második sátorban papírra vethetik, milyen színűnek képzelik el a dinókat. A harmadik sátorban gipszbe öntött dinoszaurusz kivésésére van lehetőség. Az ehhez szükséges gipsztömböt az ajándékboltban lehet megvásárolni.

Belépőjegy: felnőtt 5.400 Ft, gyermek: 3.800 Ft, családi jegy (2 felnőtt + 1 gyerek): 13.500 Ft, gyermek pótjegy családi jegyhez: 3.400 Ft

Dinópark - Rezi

Megtudhatjuk, hogy milyen állatok népesítették be a földet 230 millió évvel ezelőtt, az életnagyságú dínók között sétálva, melyek mozognak és hangot adnak. A dinópark egyben kalandpark is, ahol kipróbálható a mászófal, kötélpályák, trambulin, ugrálóvár és dínó kisvasút.

Jegyárak: családi belépő: 5.000 Ft/fő, egyéni belépő: 5.500 Ft, 3 éves kor alatt 1.500 Ft.


Kép forrása: Ilovebalaton.hu

Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon

A Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításán tudományos szenzációk, igazi ritkaságok, a Magyarországon talált dínók, a 4 méteres Hungarosaurus tormai, a 6 méteres repülő dinoszaurusz, a Bakonydraco mutatkoznak be. Az összes Iharkúton előkerült leletet láthatjuk itt. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és interaktív számítógépes technika várja a múzeum látogatóit.

Jegyárak: felnőtt: 2.600 Ft, gyerek (6-26 év) 1.300 Ft


Kép forrása: Magyar Természettudományi Múzeum

Kereki Dinó Park (Somogy vármegye)

Félelmetes dinoszaurusz élmény, a dinó mocsár, ahol átverekedheted magadat az egykori lápokat idéző ártéri erdőn, miközben láthatod, hogyan éltek ott a dinoszauruszok...

Élethű, tudományos alapossággal bemutatott dinoszauruszok, több mint 20 féle játék és élményelem (vízi dodzsem, giga csúszda, ugráló vár, gokart pálya stb.). A dínók nemzetközi múzeumi minősítéssel rendelkeznek, mozognak és hangot adnak.

Jegyárak: Felnőtt, nyugdíjas és gyerek élményjegy 2-től éves kortól: 3.490 Ft/fő; Családi jegy: 2 felnőtt 2 gyerek: 13.960 Ft. (Minden játék ingyenesen korlátlanul egész nap használható; ingyenes parkolás)

DinoPark ZOO Košice

Vidám legelő Stegosaurus csorda üdvözli a látogatókat DinoPark bejáratánal. A csodálatos, festői környezet idézi meg a dinoszauruszok korát. Egyedüálló 3D Mozi, attrakciók gyermekeknek, paleontológiai játszótér, frissítők DinoGrill formájában, és sok más érdekesség várja az érdeklődőket. Teljes kikapcsolósási lehetőség az egész család számára.

Jegyárak: felnőtt: 7 Euro, diák: 4,5 Euro, gyerek: 3 Euro. Családi belépő (2+2): 19 Euro.

Styrassic park, Ausztria

Ausztriában, Bad Gleichenbergben található park több, mint egy dínó kiállítás. Közel 5 hektáros erdőben található, ahol 85 élethű dinoszaurusz szoborral találkozhatnak a látogatók. A világ legnagyobb T-rex csontváz replikája is itt látható. A park bemutatja az emberek ősközösségének életének legfontosabb pillanatait, de mindezek mellett kipróbálható az erdei kalandpálya és az óráscsúszda.

Jegyárak: felnőtt: 20 Euro, Gyermek (2-14 év) 14 Euro


Kép forrása: Styrassic park
 

- Kaposvárimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére