Jelenlegi hely

Elindult az ország-város játék online változata! - "Régi játék, új köntösben"

A játék a https://orszagvaros.hu címen érhető el. Természetesen játszható mobiltelefonokról is. Az első hétvégén 500 játékos regisztrált, 90%-a mobilról!

Unatkozol? Ideje játszani!

Így szól az Ország-város játék csalogatója. Emlékeztek még erre a játékra? Ez a mostani már egy online verzió, ami a magyar, német angol (USA) nyelvterületen ismert ország-város játék modernizált változata. 

A játék csak élő játékosokkal működik, nincs lehetőség gép ellen játszani! Minimum kettő, maximum öt játékos tud egyszerre játszani.

A cél az, hogy a játékosok felfedezzék újra a régi játék izgalmát, és kommunikáljanak egymással! 

Ez tehát egy közösségépítő játék, mely akkor érdekes igazán, ha valóban csapatként működtök együtt a játékban! 

A kategóriákat is kibővítették, a rendszer véletlenszerűen osztja ki azokat, így még inkább igénybe veszi tudásotokat! Kiváló a szókincs, memória felfrissítésére! 

Minél ritkább a szó, amit beírunk, annál nagyobb az esély, hogy pontot ér! Az értékelés a játékosoktól függ, ha nem tudnak megegyezni, a játékmester dönt! Egy menet egyperc, így tökéletesen illeszkedik a mai rohanó életformába, természetesen amíg be nem szippant teljesen!

Mutassátok meg a gyerekeknek is, és játsszatok együtt a családdal! 
Jó játékot!

Ha már retro...

A 100 Folk Celsius ország-város nótája felhasználásával készült ez a kedvcsináló videó is. 


Forrás: OTS, facebook

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére