Jelenlegi hely

Megnyitotta kapuját a különleges mesevilágot idéző gödöllői Karácsonyház

A Karácsonyház 2023. október 20-án megnyitotta különleges karácsonyi díszbe öltözött mesevilágát a látogatók előtt, ahol kicsik és nagyok egy varázslatos kiállításon, adventi vásáron hangolódhatunk a karácsonyra.

A Karácsonyház előtt mesevilágot idéző mini kültéri forgatag, körhinta és karácsonyi finomságok várnak érkezéskor.

300 négyzetméteren 9 szobában megannyi, különböző színekbe feldíszített karácsonyfák, koszorúk, csillogó üveggömbök, csengettyűk, zenélő, forgó díszek, kisvonatok, Diótörők, angyalkák, karácsonyi faluk, hógömbök, mézeskalács házikók mesebeli karácsonyi hangulata vezet egyik szobából a másikba minket.

Az Északi-sarkon útjelzők, Mikulás, manók, jegesmedvék, a rénszarvasoknak Pata Szalon és Agancs polírozó műhely, csoda mesevilág van felépítve.

Hangolódhatunk az adventre, karácsonyra, dekorációs ötleteket gyűjthetünk, vásárolhatunk a Karácsonyházban. A gyerekeknek adventi hétvégeken Karácsonyváró hétvégi programokkal készülnek, amit mindig az adott héten Facebook oldalukon hirdetnek meg.

December 6-hoz legközelebb eső hétvégén a Mikulás is ellátogat a Karácsonyházba, több izgalmas programmal is készülnek a gyerekeknek.

A Karácsonyház ingyenesen látogatható. Fotózhatunk is, kiposztolhatjuk közösségi oldalainkon, ellenben a kereskedelmi célú fotózáshoz minden esetben előzetes egyeztetés és engedély szükséges.

Babakocsival és kerekesszékkel is jól bejárható, azonban érdemes lehet kevésbé forgalmas napot választani, mi hétköznap délelőtt voltunk.

A Karácsonyház címe: Gödöllő, Szabadság út 12.
A 3-as főút mellett, a kastéllyal szemközt található, a Várkapitányi lak műemléki épületében.

Nyitva tartása:
hétfőtől – szombatig: 9:00 – 18:00
vasárnap: 9:00 – 17:00

december 24-én: 9:00 – 12:00
december 25, 26-án zárva.

Parkolás:
A Karácsonyháztól 50 méterre lévő Művészetek Háza parkolójában lehet, ahol az első 1,5 óra parkolás díja 20 Ft, utána 440,- Ft/óra a parkolás díja. Szombat du. és vasárnap ingyenes.

Forrás, fényképek és további információ ITT és ITT 

- Monorimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 74. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

A Márton nap rengeteg, izgalmas, közös program lehetőséget ígér a családoknak. Összegyűjtöttük a legjobbakat, melyeket a kicsik is élvezni fognak. Vannak kimozdulósak és együtt, otthon kuckózósak egyaránt. Lássuk!
Ugrás az oldal tetejére