Jelenlegi hely

Mindjárt itt az érettségi – a vizsgázók csaknem fele a történelemtől tart a legjobban

Minden gimnazista életében meghatározó szerepe van az érettségi vizsgának, hiszen ezen a megmérettetésen dől el, hogy ki milyen felsőoktatási intézményben folytathatja a tanulmányait. Egy meglepő felmérés eredményei azt mutatták, hogy a diákok csaknem fele a történelem vizsgát tartja a legnehezebbnek.

Mit mutatnak a számok?

Egy közel 200 szavazatot gyűjtő Facebook-csoportban történő szavazás eredménye azt mutatta, hogy az érettségizők

  • 49%-a történelemből (95 szavazat)
  • 28%-a matematikából (54 szavazat)
  • 10%-a magyarból (20 szavazat)
  • 3%-a biológiából (6 szavazat)
  • 3%-a angolból (5 szavazat)
  • 4%-a egyéb tantárgyból (7 szavazat)

tartja a legnehezebbnek a vizsgát.

Miért meglepő ez az eredmény?

A legtöbb egyetemistának a későbbiekben is szüksége lesz a matematikára, hiszen a legnépszerűbb egyetemi szakokon (informatikus, műszaki, közgazdász) az egyetemen is van számonkérés. A történelem érettségi esszé témák nagyon kiszámíthatóak, és a szóbelin sincs sok tétel, míg magyarból az írásbeli szövegalkotás kiszámíthatatlan, és a szóbelin is rengeteg tétel van.

Éppen ezért meglepő a tény, hogy csaknem a diákok fele a történelmet tartja a legnehezebb érettségi tantárgynak – ahogy ez kiderült az érettségiző csoportban történő felmérésből.

Forrás: profifelkészítő.net

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére