Jelenlegi hely

Rózsaszínre vált a Szabadság-szobor és a Halászbástya

A mellrák hónapja miatt október első hétvégéjén rózsaszín díszkivilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya is.

A mellrák megelőzésének eszköze nincs a kezünkben, de a korai felismerésé igen! Az idejében felismert és idejében megkezdett kezelésű emlődaganat nagyon jó eredménnyel gyógyítható.

Szolidáris séta új helyszínen

A hagyományos, immár két évtizedes múltra visszatekintő eseményt, a budapesti rózsaszín lánchídi sétát idén új helyszínen szervezik meg. A séta szolidaritásunkat is kifejezi a betegséggel küzdők felé, és felhívja az egészségesek figyelmét a mellrák veszélyeire.

Az eseményhez október 2-án, vasárnap 18.30 órakor induló figyelemfelhívó séta is társul.

Október a mellrák hónapja, így péntek estétől vasárnap estig rózsaszínbe öltözik esténként a Szabadság-szobor és a Halászbástya – közölte a szervezők az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. Az egyesület két évtizede szervezi meg Budapesten a Széchenyi Lánchíd rózsaszín kivilágítását és a figyelemfelhívó sétát, mely idén a Duna Korzóra került át, a Lánchíd felújítása miatt.

Szintén ezen a napon "Lépjünk együtt"  címmel mellrák témában szervezett előadásokat hallgathatnak meg a betegek, gyógyultak és egészségesek egyaránt az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen konferenciáján Budapesten. 

Az előadásokra regisztráció ITT.

Az ország más városaiban is megmozdulnak a mellrák elleni küzdelem jegyében

Győrben már az 5. Pink futás és séta kerül megrendezésre. Idén október 2-án vasárnap 14 órakor az Aranypart II. Kultúrstrandon, az Egyetem mögött.

Soltvadkerten csatlakoztak a Race for the Cure® néven futó sporteseményhez, mely Európa több, mint 30 országában rendeznek meg az idei évben szeptember 24.-október 31. a nők egészségének megőrzéséért.

Így 2022. október 1-jén, a Mellrák Világnapján, 14:00 órakor a Vadkerti-tó körül egy kellemes, közös sétára.

Október 1-én, szombaton Veszprémben is mindenkit várnak a rózsaszín sétára és utána az orvosok által tartott ismeretterjesztő elóadásokra. 

A Séta végén a Petőfi Színház előcsarnokában a Veszprémi Cholnoky Kórház szakorvosai beszélnek a gyógyításról a diagnózistól a kezeléseken át a gyógyulásig a Fagyöngy Egyesület szervezésében délelőtt 11 órától.

Az Ózdi Rákbetegek Egymásért Klub rendhagyó közösségi együttlétünkön sétát a mellrák elleni emléknap alkalmából 2022. október 1-én, szombaton.

A program szerint 10:00 órakor indulnak az Ózdi Városház térről az Írottkő - től. Tervezett sétájuk az Ifjúsági Park - ban végződik, ahol - beszélgetésekkel zárjuk a megemlékezést . A részvétel ingyenes, s batyus.

Málnárium FLASH MOB A MELLRÁK ELLEN

Október 14-én latin táncos flashmobbal támogatja a mellrák elleni küzdelmet és felvilágosítást Vácon a Málnárium klub a Március 15. téren.

Még több aktuális program a témában az Összefogás a mellrák ellen (rózsaszín Lánchíd) Facebook oldalán található.

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére