Jelenlegi hely

3 hiba, amit elkövethetsz a gyerekszoba berendezésekor

Kicsi szemünk fényének igyekszünk mindent megadni - talán túlságosan is… Ez pedig felesleges felhalmozással vagy túlzott kuplerájjal, netán kihasználatlansággal járhat. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk három tipikus hibát, amit gyermeked szobájának berendezésekor elkövethetsz, és megmutatjuk, hogyan korrigáld azt!

Random bútorok - tervezés nélkül

Sokszor előfordul, hogy megörökölt tárgyakat viszel tovább a lakásba, és ezzel semmi baj nincsen - de ha mindenféle kommunikáció nélkül elfogadod a különböző bútorokat, akkor azon kaphatod magad, hogy ezeknek vagy helye nincsen, vagy nektek nincsen rá igényetek. Emiatt fontos, hogy átgondold: mire van szüksége a bizonyos korú gyermekednek éppen? A gyerek komódok például éveken át jó szolgálatot fognak tenni - de a pelenkázóasztaltól egy idő után búcsút kell majd venni, és annak a helyét kell feltölteni majd másik tárggyal.

Nincsen tematika vagy stílusirány

Három éves kor felett észreveheted, hogy a gyermeked elkezd bizonyos témákat, sztorikat preferálni - és ez bizony a kamaszkorig nem fog megállni! A szedett-vedett stíluskeverések azonban nem fognak jó és nyugodt hangulatot teremteni a szobában, és könnyen okozhatnak kaotikus megjelenést. 

Amennyiben kiválasztasz egy stílust és/vagy egy tematikát, próbálj meg ahhoz ragaszkodni - miközben figyelembe veszed a gyermeked ízlésének változását is. Ez 2-3 évente bekövetkezhet a kicsi növekedésével és érésével - ezért az olyan alapvető bútorokat, mint a gyerekasztalok és székek, inkább praktikus és kényelmi szemszögből vásárold meg - a dekorációs elemeket, mint a függöny, a párnahuzat vagy a képkereteket pedig ne sajnáld - illeszd az éppen aktuális stílushoz!

Túlhalmozott játékok

Bizony, a gyerek mentális érésének nem ideális, ha elárasztod kicsi korától kezdve játékokkal - a figyelme emiatt kevésbé tud majd megmaradni egy-egy tárgyon, ami nemcsak koncentrációs zavarokhoz vezethet, de neked is folyamatosan azon kell majd törnöd a fejedet, hogy mivel szórakoztasd a hamar unatkozó kicsidet. 

Legyen inkább kevesebb játéka a gyermeknek, de lehessen azt elpakolni egy erre kialakított tárolóba, vagy kincsesládába. Így a rendrakás is hamar része lehet a rutinjának, és könnyebben átlátja majd, mennyi játéka van és mivel szeret igazán, kreatívan játszani.

A fotó forrása:

Photographee.eu / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére