Jelenlegi hely

3 hiba, amit elkövethetsz a gyerekszoba berendezésekor

Kicsi szemünk fényének igyekszünk mindent megadni - talán túlságosan is… Ez pedig felesleges felhalmozással vagy túlzott kuplerájjal, netán kihasználatlansággal járhat. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk három tipikus hibát, amit gyermeked szobájának berendezésekor elkövethetsz, és megmutatjuk, hogyan korrigáld azt!

Random bútorok - tervezés nélkül

Sokszor előfordul, hogy megörökölt tárgyakat viszel tovább a lakásba, és ezzel semmi baj nincsen - de ha mindenféle kommunikáció nélkül elfogadod a különböző bútorokat, akkor azon kaphatod magad, hogy ezeknek vagy helye nincsen, vagy nektek nincsen rá igényetek. Emiatt fontos, hogy átgondold: mire van szüksége a bizonyos korú gyermekednek éppen? A gyerek komódok például éveken át jó szolgálatot fognak tenni - de a pelenkázóasztaltól egy idő után búcsút kell majd venni, és annak a helyét kell feltölteni majd másik tárggyal.

Nincsen tematika vagy stílusirány

Három éves kor felett észreveheted, hogy a gyermeked elkezd bizonyos témákat, sztorikat preferálni - és ez bizony a kamaszkorig nem fog megállni! A szedett-vedett stíluskeverések azonban nem fognak jó és nyugodt hangulatot teremteni a szobában, és könnyen okozhatnak kaotikus megjelenést. 

Amennyiben kiválasztasz egy stílust és/vagy egy tematikát, próbálj meg ahhoz ragaszkodni - miközben figyelembe veszed a gyermeked ízlésének változását is. Ez 2-3 évente bekövetkezhet a kicsi növekedésével és érésével - ezért az olyan alapvető bútorokat, mint a gyerekasztalok és székek, inkább praktikus és kényelmi szemszögből vásárold meg - a dekorációs elemeket, mint a függöny, a párnahuzat vagy a képkereteket pedig ne sajnáld - illeszd az éppen aktuális stílushoz!

Túlhalmozott játékok

Bizony, a gyerek mentális érésének nem ideális, ha elárasztod kicsi korától kezdve játékokkal - a figyelme emiatt kevésbé tud majd megmaradni egy-egy tárgyon, ami nemcsak koncentrációs zavarokhoz vezethet, de neked is folyamatosan azon kell majd törnöd a fejedet, hogy mivel szórakoztasd a hamar unatkozó kicsidet. 

Legyen inkább kevesebb játéka a gyermeknek, de lehessen azt elpakolni egy erre kialakított tárolóba, vagy kincsesládába. Így a rendrakás is hamar része lehet a rutinjának, és könnyebben átlátja majd, mennyi játéka van és mivel szeret igazán, kreatívan játszani.

A fotó forrása:

Photographee.eu / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére